Αργεντινή: Το νέο είδος μπαζούκα με σφαίρα το συναίσθημα

Συναισθηματικό υλικό με το τσουβάλι έχει χαρίσει στο φίλαθλο κοινό του Μουντομπάσκετ η φετινή Αργεντινή.

Σημείο αναφοράς της για ακόμη μια φορά ο «μύθος» Λουί Σκόλα, με το έτερο του ήμισυ,  Μανού Τζινόμπιλι.

Τι να πρωτοσκεπτεί κανείς για αυτή τη μοναδική στιγμή. Η εικόνα μιλά από μόνη της.

Συγκίνηση, ανατριχίλα και κόμπος στο στομάχι είναι οι επακόλουθες αντιδράσεις της ανθρώπινης οντότητας από το συγκεκριμένο θέαμα.

Δύο Μύθοι στην ιστορία του Παγκοσμίου μπάσκετ μοιράζονται με αυθεντικό τρόπο την ανείπωτη χαρά της επικής πρόκρισης της χώρας τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Η ζεστασιά της αγκαλιάς δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα. Οι λέξεις είναι περιττές, αφού μέσα της είναι κρυμμένα τα πιο όμορφα λόγια.

Ο διάλογος των σωμάτων των δύο ανδρών ήταν έντονος και υπερηχητικός!

Ωστόσο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το μήνυμα της εικόνας, προκαλεί συγκίνηση αφού προσκρούει στον βράχο του αλληγορισμού.

Η συγκεκριμένη αγκαλιά είναι αγκαλιά στο πραγματικό μήνυμα που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Θα ήταν λοιπόν φρόνιμο, όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό, να κάνουν αφίσα στο δωμάτιό τους την στιγμή των δύο Αργεντινών.

Ο αθλητισμός και δη ο πρωταθλητισμός δεν στηρίζουν αποκλειστικά την ύπαρξή τους στα κύπελλα, τα πρωταθλήματα, τις διακρίσεις και τα μετάλλια. Λουί και Μανού φώτισαν και την άλλη πλευρά της συγκεκριμένης διαδικασίας, που έχει για θεμέλια το συναίσθημα, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αγνή αγάπη.

Η Αργεντινή επίσης αναπλήρωσε κατά κάποιο τρόπο το συναισθηματικό κενό που άφησε η δική μας Εθνική ομάδα, με τον πρόωρο αποκλεισμό της από τη διοργάνωση.

Κλείνοντας όμως, είναι απαραίτητο να διασαφηνιστεί ότι οι προαναφερθείσες τοποθετήσεις δεν αποτέλεσαν προϊόν της επιτυχίας της Αργεντινής, αφού στο ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης η παρέα του Σκόλα έχει ήδη κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στις καρδιές μας.

Επιμέλεια κειμένου: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here