Αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ 2020-2021

Την αύξηση των ομάδων αλλά και των ομίλων κάθε κατηγορίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΑ για όλα τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν.

Η Ένωση Σωματείων Αττικής γνωστοποίησε το πως διαμορφώνεται κάθε κατηγορία μέχρι και τα μικρά, ηλικιακά πρωταθλήματα, όπου επίσης αυξάνονται οι ομάδες και οι όμιλοι.

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ

“Μετά από την ανάγνωση των προτάσεων-θέσεων που μας κοινοποιήθηκαν από τα σωματεία-μέλη μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ αποφάσισε:

Την επικύρωση των βαθμολογιών όλων των κατηγοριών των Πρωταθλημάτων της Ένωσης,  όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι και την διακοπή τους (την Τετάρτη 11/03), βάσει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι Α’ Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων, Νεανίδων.

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που αποτελούν απόρροια της πανδημίας του Covid19  και επηρέασαν την φετινή αγωνιστική περίοδο, ενδεχομένως να επηρεάσουν και την επόμενη. Επομένως, λόγω των προαναφερθέντων αλλά και της τωρινής και μελλοντικής οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν υποπέσει τα σωματεία μας, η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-2021) θα πρέπει να έχει διαφορετική και μικρότερη διάρκεια από τις προηγούμενες.

Ως εκ τούτου το Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α αποφάσισε και την αναδιάρθρωση όλων των Πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020-2021), προκειμένου αυτά να διεξάγονται με όσο το δυνατόν λιγότερες αγωνιστικές, με σκοπό την μείωση των εξόδων που επιβαρύνουν τα σωματεία-μέλη μας, αλλά και την δυνατότητα να ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα που επέφερε η πανδημία, στην περίπτωση που αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις, κάτι που φυσικά όλοι απευχόμαστε.

Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση όλων των Πρωταθλημάτων προϋποθέτει την δημιουργία περισσοτέρων ομίλων σε όλες τις κατηγορίες. Οι παρακάτω πίνακες δίνουν μια πρώτη εικόνα για την διαμόρφωση των κατηγοριών την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (το περιεχόμενο και ο καταμερισμός των ομάδων στους πίνακες  είναι σαφώς ενδεικτικός και δεν συνιστά καμία μορφή ομίλων):

*Σημείωση: Σε περίπτωση που η Ε.Ο.Κ, λόγω της αναδιάρθρωσης των δικών της Πρωταθλημάτων ζητήσει την άνοδο και άλλης ομάδας από την Ένωση μας, θα υπάρξει άνοδος της επόμενης ομάδας που προκύπτει από την επικύρωση της βαθμολογικής κατάταξης των Πρωταθλημάτων μας.

Δείτε πώς διαμορφώνονται πλέον οι κατηγορίες:

allstarbasket.gr
allstarbasket.gr
allstarbasket.gr

Η ΕΣΚΑ σημειώνει επίσης πως προκειμένου να τεθούν σε ισχύ και εφαρμογή όλα τα παραπάνω, η Ένωση χρειάζεται εκ νέου την θέση των σωματείων-μελών.

Πηγή:eska.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here