Άμυνα ζώνης: Με αυτό το σύστημα, οι ομάδες θα κάνουν «πανηγύρι» – Βίντεο

Παρακολουθώντας πολλούς αγώνες μπάσκετ και παρατηρώντας την επιστράτευση της άμυνας ζώνης, το «The Momentum.gr» θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στους προπονητές.

Η παρακάτω φάση απευθύνεται κυρίως στους εκπροσώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι στις επαγγελματικές λίγκες, δουλεύονται αρκετά οι λεπτομέρειες.

Επίσης, το βίντεο θα φανεί βοηθητικό και για τους παίκτες, έτσι ώστε να μάθουν να σκέπτονται περισσότερο και να σταματήσουν τις μηχανικές κινήσεις ενός συστήματος.

Στη συγκεκριμένη φάση βλέπουμε μια διπλη υπερφόρτωση άψογα εκτελεσμένη από πλευράς timing και spacing. Ο playmaker πασάρει την μπάλα και κόβει κάνοντας fake screen στον ψηλό που ανεβαίνει να δώσει pick στην μπάλα, θέλοντας να προκαλέσει την αλλαγή που γίνεται στην άμυνα και στη συνέχεια ανοίγει στην πλάτη του pick.  Τις περισσότερες φορές δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά πως το κάνεις.

Επίσης ο guard της weak, βλέποντας ότι η αντίπαλοι έχουν ματσαρει,  υπερφορτώνει την πλευρά στην πλάτη του pick και γίνεται η έξτρα πάσα του play maker

Το σημαντικό εκτός απο το timing και το spacing, είναι ότι όλοι κοιτάνε το καλάθι και η άμυνα δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει και να “κλέψει”

Και καταλήγουμε στο ότι αν δεν κάνεις τα βασικά και το τελειότερο play να βρεις, δεν θα έχει αποτέλεσμα

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον coach που αφιέρωσε χρόνο στην ανάλυση της φάσης και του ευχόμαστε σύντομα να πιάσει το πόστο του assistant στην λατρεμένη του Euroleague.

ΥΓ2: Όσοι δουν το σχετικό βίντεο και έχουν χιούμορ, θα βάπτιζαν αυτό το play – εφόσον το υιοθετούσαν – Momentum!

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ