Ακαδημία Ελευσίνας VS ΑΟΝΑ: Γιατί δίνουμε προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους

Το μεγάλο παιχνίδι της σημερινής 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α΄Ανδρών διεξάγεται μεταξύ Ακαδημίας Ελευσίνας και ΑΟΝΑ.

Ο ΑΟΝΑ έχει κάνει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα με 8 νίκες, ενώ η γεμάτη προσδοκίες για φέτος Ακαδημία έχει υποστεί δύο ήττες και κυνηγάει την είσοδο στην 4αδα.

Στις σημερινές μας προβλέψεις, δίνουμε αρκετές πιθανότητες νίκης στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, με αγωνιστικά κριτήρια θα επαναπροσδιορίσουμε την οπτική μας για το παιχνίδι με επιχειρήματα.

Και τις δύο ομάδες, τις έχουμε ακτινογραφήσει με τα καθιερωμένα μας scouting reports της επόμενης μέρας στο «The Momentum.gr».

Σήμερα, λοιπόν κάνουμε τη διαφορά με pre game έμφαση σε πράγματα.

Η Ακαδημία έχει καλή κυκλοφορία, βάζει σουτ και διαθέτει κάθετους παίκτες. Με την επιλογή του ΑΟΝΑ για under στην άμυνα, θεωρούμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτό γιατί οι γηπεδούχοι έχουν παίκτες που μπορούν να πληγώσουν την αντίπαλη ομάδα και είναι εύστοχοι σε σουτ μέσης απόστασης.

Αντιθέτως, σε περίπτωση που αποφασίσει να  αναμείξει τους ψηλούς της σε αλλαγές ή περιστροφές, το ματς θα πάρει άλλη τροπή. Πρόκληση για την Ακαδημία η post up άμυνα.

Ο ΑΟΝΑ μπορεί να φτιάξει επιθέσεις μέσα από το post. Μπορεί να βρει αιφνιδιασμό μιας και η Aκαδημία είχε κάποια θέματα στον συγκεκριμένο τομέα. Eνώ μπορεί να χτυπήσει αρκετά με off ball δράσεις, κυρίως στην αδύνατη πλευρά (είχε την τάση να κλείνει στον άξονα η weak side της Aκαδημίας). Επίσης να θυμίσουμε ότι η Ακαδημία τα είχε βρει μπαστούνια με τη ζώνη του Πήγασου (διαβάστε ΕΔΩ).

Κλείνοντας, κριτήριο της σημερινής νίκης θα είναι η αποτελεσματικότητα της Ακαδημίας στο σουτ. Αναμένουμε την επιλογή της ζώνης από πλευράς ΑΟΝΑ. Επίσης, σημαντικό «ζουμάρισμα» κάνουμε στο αμυντικό transition της Ακαδημίας, που μέχρι στιγμής παρουσιάζεται αδούλευτο. Αν υπάρξει βελτίωση σε αυτούς τους δυο τομείς, θεωρούμε ότι στα σημεία το πλεονέκτημα ανήκει στους σημερινούς γηπεδούχους.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ