Α΄Εσκανά: Αλλάζει η «Δευτέρα» και γίνεται «Παρασκευή»;

Μεταξύ των μεταγραφικών θεμάτων που απασχολούν την τρέχουσα χρονική επικαιρότητα τους κόλπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού για τις ομάδες της Εσκανά, ένα ακόμη ζήτημα έχει έρθει στο προσκήνιο.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται εντόνως ότι η καθιερωμένη ημέρα διεξαγωγής των αγώνων της Α΄Ανδρών (η Δευτέρα) εξετάζεται να αλλάξει και να «πάει» Παρασκευή. Πόσο όμως εφικτό είναι κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «The Momentum.gr» το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπαρκτό και αληθές ως προς την ιδέα. Το διασαφηνίζουμε, γιατί η πράξη ή καλύτερα η υλοποίηση της ιδέας είναι άλλο θέμα.

Επι του προκειμένου, λέγεται ότι αρκετοί προπονητές έχουν αναλάβει μια πρωτοβουλία, έτσι ώστε να στείλουν την πρότασή τους στην Ένωση και να προχωρήσουν το θέμα. Κάτι τέτοιο όμως (μέχρι αυτή την ώρα) δεν έχει πάρει επίσημη μορφή. Όταν γίνει, θα τεθεί προς συζήτηση στο ΔΣ της Εσκανά και θα παρθεί η σχετική απόφαση.

Τέλος, αγκάθια στο πράσινο φως της εν λόγω αλλαγής είναι α. το γηπεδικό και β. οι διαιτητές. Σχετικά με το α, μια τέτοια αλλαγή δεν έχει εύκολη μετάφραση στις λειτουργίες των γηπέδων και τις ομάδες που φιλοξενούν. Ως προς το β, είναι γνωστό ότι Σάββατο και Κυριακή, πολλοί διαιτητές της Α΄Ανδρών σφυρίζουν και στα εθνικά πρωταθλήματα. Το σενάριο της Παρασκευής είναι δύσκολο για τους ίδιους, καθώς «υπάρχει ο φόβος του τραυματισμού».

Τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, αλλά στην παρούσα φάση, η ζυγαριά γέρνει προς «Δευτέρα» και πάλι.

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ