Γκινούτσης (Απόλλων Αθηνών): Άστοχη η κατάρτιση δύο ομίλων – Στόχος μας τα play offs

Στο πλαίσιο του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται στην Α΄Ανδρών της Έσκα, το The Momentum.gr επιχειρεί να πιάσει κλίμα και να ακούσει τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και η Α΄Φάση με τους δύο ομίλους είναι θέματα προς συζήτηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στη δική μας οπτική, ο ανταγωνισμός στον Β’ Όμιλο είναι μεγάλος και σε συνδυασμό με το φετινό καθεστώς του υποβιβασμού (διαβάστε ΕΔΩ), τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Στη σημερινή βολιδοσκόπηση του The Momentum.gr, ο assistant coach του Απόλλωνα Αθηνών, Διονύσης Γκινούτσης.

1. Το γενικότερο σχόλιό σου για το φετινό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Αναμφίβολα ο νέος τρόπος διεξαγωγής είναι διαφορετικός. Κύριο πλεονέκτημα αυτού η ανταγωνιστικότητα που θα προσδώσει σε όλα τα παιχνίδια δεδομένου ότι τόσο οι ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο όσο και αυτές που θέλουν να μείνουν στην κατηγορία θα πρέπει να έχουν τα μέγιστα δυνατά αποτέλεσμα ώστε να μην παρεκκλίνουν του στόχου τους.

Η “αστοχία” του όμως έγκειται στην κατάρτιση Ομίλων με διαφορετικής δυναμικής ομάδες δίνοντας έτσι την αίσθηση της αδικίας σε αυτές που θα πέσουν ελέω της ατυχούς κλήρωσης. Ως Απόλλωνας θα προτιμούσαμε να υπάρχει ένας όμιλος των 18 ομάδων και όλοι να παίξουν με όλους . Έτσι θα ανέβαινε ο καλύτερος.

2. Ασπάζεσαι την άποψη ότι υπάρχει ρεαλιστική διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων σε Α και Β Όμιλο.

Συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχουν ανισότητες μεταξύ των 2 Ομίλων.  Οι ομάδες του Β θα κουβαλάνε περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα στην επόμενη φάση γεγονός που σημαίνει ότι θα δυσκολέψει το έργο τους. Ομάδες  που στον Α θα διεκδικούσαν 4αδα τώρα θα κινδυνεύσουν για παραμονή.

3. Οι δικοί σας στόχοι διαφοροποιούνται με βάση την κλήρωση

Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι ανεξαρτήτως του τρόπου διεξαγωγής του  πρωταθλήματος και της κλήρωσης. Ο Απόλλωνας εδώ και 3 χρόνια έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία ομάδας αποτελούμενη κυρίως από νεαρούς αθλητές που με την προσθήκη κάποιων πιο έμπειρων θα διαμορφώσουν ένα  σύνολο που κάθε χρόνο θα εμφανίζεται καλύτερο και θα διεκδικεί το μέγιστο δυνατό.

Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν δεν κατορθώσαμε να μπούμε στα  play off για μία ήττα οπότε φέτος αυτός θα είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

4. Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για τον τίτλο

Προ της έναρξης της  αγωνιστικής περιόδου όλοι φαβορί είναι. Αυτό διαφοροποιείται με την παρουσία και την εικόνα του καθενός εντός των γραμμών και όχι από τα “Ονόματα” και μόνο που αποκτήθηκαν .

Παρατηρούμε ότι οι Ομάδες του Ομίλου μας έχουν ενισχυθεί σημαντικά με τον Χολαργό και τον Πανελλήνιο να ξεχωρίζουν .Σίγουρα όμως υπάρχουν κι άλλες ομάδες στην Α ΕΣΚΑ με βάσιμες πιθανότητες και ικανές να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ