Προκηρύξεις σε Β’ και Γ’ Εθνική: Μακελειό ή επιστροφή στην κανονικότητα;

«Talk of the town» έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ομάδων που θα αποχωρήσουν από τις εθνικές κατηγορίες στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αφορμή αποτέλεσαν οι εδώ και λίγες ημέρες κοσμογονικές αλλαγές που επιφέρει η νέα προκήρυξη σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς θα σταθούμε σήμερα σε όσα θα ισχύουν για Β’ και Γ’ Εθνική.

Μετά την γνωστοποίησή τους, έχει καλλιεργηθεί από σημαντική μερίδα του ηλεκτρονικού αθλητικού Τύπου ένα αίσθημα αδικίας, που πνίγει τις ομάδες και εμποδίζει την πρόοδό τους, καθώς οι πεσόντες θα είναι πολλοί. Πολλά σωματεία δε έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε όλο αυτό, κάνοντας παράπονα και εκφράζοντας την θλίψη τους για την εν λόγω εξέλιξη.

Η απορία μας

Προσεγγίζοντας πάντα σε αυτή την σελίδα το δίκαιο και τις προεκτάσεις του σε κάθε πτυχή του αθλήματος που υπηρετούμε, διερωτόμαστε πραγματικά που ήταν όλοι αυτοί, που τώρα ωρύονται  και αναζητούν «χαμένους δράκους», όταν 2-3 χρόνια πριν ανέβηκαν οι ίδιοι και περισσότεροι εν μία νυκτί…

Δεν γνωρίζουμε όλοι την δυναμική του αθλήματος;

Ποιον εξυπηρετεί μια Γ’ Εθνική με 100 ομάδες και 6 ομίλους;

Ξαναγύρισαν τα φαντάσματα των παλαιάς κοπής «παραγόντων», που για να καμαρώσουν στο καφενείο για τον άθλο τους, να κρατάνε την ομάδα σε «ψηλή» κατηγορία γαία πυρί μιχθήτω το ελληνικό μπάσκετ;

Παλιότερα, είχε μεγάλη σημασία όταν «ανέβαινες» ή «έπεφτες». Τώρα μοιάζει πια να μην έχει καμία σημασία. Ένας από τους λόγους που το μπάσκετ έχασε την αίγλη του είναι ότι σταμάτησε η κάθε κατηγορία να έχει την αξία της.

Επομένως

Φίλοι του σπορ και παράγοντες του αθλητισμού, αφήστε κατά μέρος τις κλάψες και τα παράπονα και κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Προσεγγίστε τα δεδομένα με ρεαλισμό και βαθιά αυτογνωσία.

Όταν πριν δυο χρόνια, ανέβηκαν «όσες ομάδες είχαν μπασκέτες στο γήπεδο τους», είχαν επιδοθεί στη συνέχεια σε ανακοινώσεις δικαίωσης για την πορεία τους. Δεν είδαν την εξέλιξη αυτή ως ένα βάρος επιπλέον ευθύνης για να προσαρμοστούν στα νέα ήθη των μεγαλύτερων κατηγοριών και να δουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το θεόσταλτο δώρο. Αντ’ αυτού, νιώθουν και αδικημένοι. Έλεος…

Ας αφήσουμε τις κατηγορίες να στελεχωθούν από ομάδες που μπορούν να τις υποστηρίξουν πολυεπίπεδα: αγωνιστικά, διοικητικά, σε επίπεδο μάρκετινγκ, μάνατζμεντ, σε αριθμό φιλάθλων και υποστηρικτών, σε ποιότητα και ασφάλεια για το προϊόν.

Και στην τελική: Φτιάξε ομάδα για να μην πέσεις!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ