Ο ορισμός του Ιτούδη για την προπονητική έμπνευση

Οι συνεντεύξεις του Δημήτρη Ιτούδη έχουν πάντα κάτι το ξεχωριστό. Ανοίγουν νέες πόρτες στην διαφορετική οπτική γωνία και συνάμα εκπαιδεύουν το μυαλό στις αιτίες των δικών του προσωπικών προπονητικών προσεγγίσεων.

Μιλώντας στο Sport24 για την Εθνική ομάδα ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, απομονώνουμε ένα μικρό μέρος των δηλώσεών του. Ο Έλληνας τεχνικός δίνει τον δικό του ορισμό στην ηγεσία και εξηγεί τη μεγάλη σημασία της επικοινωνίας.

Αναλυτικά:

«Aν συμφωνήσουμε ότι ο προπονητής ηγείται ενός γκρουπ, τότε η μορφή ηγεσίας που αφορά εμένα είναι η ηγεσία του να κάνεις τους συνεργάτες του να σε ακολουθήσουν γιατί έχουν ένα όραμα και να καταλαβαίνουν γιατί το κάνουν αυτό. Δεν είμαι της επιβολής επειδή είμαι ο στρατηγός. Ότι το λέω και πρέπει να γίνει. Είμαι της στήριξης στην έμπνευση. Θέλω να είμαι ηγέτης – εμπνευστής. Αν εμπνεύσεις τους γύρω σου, τους άμεσους συνεργάτες, διοίκηση και κόσμο, όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτή η μορφή ηγεσίας ταιριάζει σε μένα.

Η επικοινωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας, το οποίο συζητώ διαρκώς με φίλους συναδέλφους από διαφορετικά αθλήματα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το γραπτό κομμάτι, τις οδηγίες σ’ ένα μπλοκ, αφορά την επαφή με τον άνθρωπο. Αυτών ηγείσαι. Ατόμων με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά ‘θέλω’ και ‘πιστεύω’ ή την ομήγυρη τους που τους επηρεάζει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ