Ολυμπιακός – Real: Ένα παιχνίδι, μια ιστορία

Ένα από τα μεγαλύτερα Classics της διοργάνωσης λαμβάνει χώρα απόψε στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοξενεί τη Real του Pablo Laso με τις δυο ομάδες να έρχονται από νικηφόρες και άκρως πειστικές αναμετρήσεις. Προβλέπεται πανικός.

Είναι δεδομένο ότι οι Μαδριλένοι έχουν στην περιφέρεια ικανούς αμυντικούς (Hanga, Taylor, Abalde), όμως στον άσο υστερούν αρκετά σε αμυντικό φίλτρο. Έτσι γεννάται η απορία, για το ποιος θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αναχαιτίσει τη δράση του ηγέτη του ΟΣΦΠ, Κώστα Σλούκα. Ο διεθνής PG διαθέτει ένα σπουδαίο χάρισμα για το σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό της εκτέλεσης από μέση απόσταση μετά από ντρίμπλα. Ο Laso που αρέσκεται σε ψηλά σχήματα και που σήμερα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεν θα έχει στη διάθεσή του ξανά τον Anthony Randolph, θα παρατάξει για αρκετή ώρα το δίδυμο των Poirier-Tavares στη front court. Είναι ευκαιρία για τον ηγέτη των ερυθρολεύκων να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και να τραβήξει έξω τους δεινόσαυρους των Ισπανών, οι οποίοι λογικά θα αντιμετωπίσουν με drop τα picks των ερυθρολεύκων. Στον Κώστα λοιπόν θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για μέση εκτέλεση, οι οποίες μπορούν να αναγκάσουν σε πλήρη αλλαγή πλάνων τον Laso και το επιτελείο του.

Μεγάλη προσοχή στην πολυπρόσωπη γραμμή Wings της ομάδας της Μαδρίτης. Hanga, Rudy, Abalde, Causeur και Taylor είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν διαφορετικό προφίλ κάθε φορά στην ομάδα τους και την ευχέρεια στον τεχνικό τους να γίνει πιο γρήγορος, πιο απειλητικός από την περιφέρεια ή πιο σκληρός, ανάλογα με τις περιστάσεις του ματς. O Adam Hanga παίρνει αρκετό χρόνο και συνεισφέρει σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, λειτουργώντας άλλοτε ως δημιουργός, άλλοτε ως defensive stopper και άλλοτε ως cutter/scorer. Το ίδιο ισχύει περίπου και για τον Abalde, ενώ ο Taylor θα κληθεί να παίξει μανιασμένη άμυνα στην περιφέρεια, πιθανολογώ τον Dorsey και το off ball παιχνίδι του. Η ελλιπής γραμμή G/Fs του Μπαρτζώκα λοιπόν με McKissic, Παπανικολάου και λίγο από Walkup θα έχει δύσκολο έργο και πιθανότατα να αιμορραγήσει από εκεί απόψε ο ΟΣΦΠ.

BNSports.gr - Μουστάφα Φαλ: Ο νέος «πύργος» του Ολυμπιακού (video)

Τέλος γυρνώντας στους ψηλούς, μεγάλη περιέργεια προκαλεί η συνύπαρξη στο ίδιο παρκέ των Mοustapha Fall και Tavares. Δυο γίγαντες με έδρα το “βαμμένο” αλλά με τη μεγάλη διαφορά, ότι στην περίπτωση του Tavares, μιλάμε ίσως για τον πιο καλό αθλητή στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ναι, ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι μπορεί να μείνει στο παρκέ για πολλά λεπτά και να αντέξει στον ψηλό ρυθμό που προβλέπεται να έχει το ματς, ενώ ο Γάλλος του Μπαρτζώκα, χωρίς αμφιβολία δεν μπορεί να υποστηρίξει το Up Tempo BasketBall για πολλή ώρα. Στα λεπτά που θα ματσαριστούν λοιπόν οι δυο γίγαντες, ο Mοustapha καλείται να πάρει ανάσες και να φθείρει όσο αυτό είναι δυνατόν, τον ηγέτη των Μαδριλένων, ώστε να ο Martin να μην έχει μπροστά του αυτή την τεράστια πρόκληση.

Από τη θεωρία λοιπόν στην πράξη. Η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά το πλάνο του Μπαρτζώκα σίγουρα θα είναι επαρκές και ικανό να αποκρούσει τη δράση της “βασίλισσας”. Με σεβασμό λοιπόν, αλλά χωρίς φόβο!

Επιμέλεια: Outisider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ