FC Barcelona: Με προσοχή και χωρίς να επιζητά τις εντυπώσεις

Η σεζόν στη EuroLeague πλησιάζει μέρα με τη μέρα και οι ομάδες κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις, προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμες για το πρώτο Jump Ball.

Η σελίδα μας θέλει, πριν δώσει τα δικά της Power Rankings για τη νέα σεζόν, να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τη στελέχωση των 18 μονομάχων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η βαθμολογία μας δεν αφορά οπωσδήποτε την ποιότητα του ρόστερ, όσο τη λειτουργικότητα, τη συμβατότητα, το τι μπορούσε η κάθε ομάδα να προσεγγίσει με βάση το διαθέσιμό της μπάτζετ και ασφαλώς το πόσο δύσκολο ή όχι ήταν το έργο που είχε να διεκπεραιώσει.

Ο Saras πρόσθεσε κάποια κομμάτια που θα φρεσκάρουν την ομάδα του και θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση στο να γίνουν πιο ποιοτικές και εντατικές οι προπονήσεις της και ταυτόχρονα θα κάνουν τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια σε Ευρώπη και Ισπανία να έχουν επιπλέον κίνητρα. Σε συνεργασία με την κατά κάποιον τρόπο “θυγατρική” της πλέον, τη Zalgiris, και το πανομοιότυπο πρόγραμμα του Jasikevicius στη Βαρκελώνη, η Barca υπογράφει τον Rokas Jokubaitis και τον Nigel Hayes, ο οποίος μετά και τον τραυματισμό του Abrines, αναμένεται να πάρει τα λεπτά του Claver και αρκετή ώρα στη θέση ‘3’, όπου πάντα ο Saras χρησιμοποιεί ένα μεγάλο κορμί, για να ποστάρει από εκείνη τη θέση. O Laprovittola δεν είναι ο PG που θα πάρει μασίφ λεπτά στο rotation και θα αποκόψει την εξέλιξη του Jokubaitis, ενώ ο Sanli θα δώσει μια διαφορετική υφή στη front court της ομάδας. Ο Jasikevicius επέλεξε να ξεφορτωθεί μερικό από το ταλέντο της ομάδας (δεν είναι κακό αυτό, υπήρχε μπόλικο) και να στηριχθεί στο κίνητρο και τη δίψα.


Έφυγαν: Victor Claver, Thomas Heurtel, Adam Hanga, Leo Westermann, Artem Pustovyi, Pau Gasol, Ibou Badji.
Ήρθαν: Sertac Sanli, Rokas Jokubaitis, Nigel Hayes, Nicolas Laprovittola.
Βαθμολογία στελέχωσης: 9/10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ