Restart στην A2 – Φάκελος: Αμύντας

Στο πλαίσιο του σταδιακού resart του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών μέσω της προπονητικής διαδικασίας, κινείται και η ομάδα του Αμύντα αυτό το διάστημα.

To The Momentum.gr ήρθε σε επικοινωνία με την ομάδα του Υμηττού και συγκεκριμένα με τους αθλητές Πάνο Κουκουνιά και Σπύρο Σιούντρη, προκειμένου να μας δώσουν λίγο «κλίμα» παρκέ και προπονήσεων.

Ερωτήσεις

1.Πώς ένιωσες όταν ξαναμπήκες στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό;

2.Το σώμα σου σε τι κατάσταση βρίσκεται

3.Γυμναζόσουν το προηγούμενο διάστημα

4.Η προσωπική εκτίμηση για το πρωτάθλημα 

Πάνος Κουκουνιάς

1.Το μεγαλύτερο πλήγμα για όλους τους αθλητές με αυτή την αποχή (σχεδόν του ενός χρόνου, αν εξαιρέσουμε τους 2-3 μήνες δράσης φέτος) πιστεύω ότι ήταν στο ψυχολογικό κομμάτι. Μιλώντας προσωπικά, έχοντας αυξήσει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μέσα στην καραντίνα ανοίγοντας ενα small market στον Υμηττό το περιβόητο “Ku-Ku Mart“, σχεδόν είχα ξεχάσει την ταυτότητα του αθλητή…αλλά όταν ξαναπατάς το πόδι σου στο γήπεδο ξαναγίνεσαι παιδί κ η φυσιολογικότητα επανέρχεται γρήγορα!

2.Το σώμα μου παρ’ όλη αυτήν την διακοπή δεν μπορώ να πω ότι επηρεάστηκε κ πολύ (ίσως να μην πηγαίνει κ πιο κάτω!!!) αλλά σίγουρα δεν είμαι κ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση…εξ άλλου δεν φημίζομαι κ για τα αθλητικά μου προσόντα, οπότε και οι απαιτήσεις των προπονητών μου σε αυτό το κομμάτι γνωρίζοντας τις αθλητικές μου αδυναμίες σίγουρα είναι πιο περιορισμένες!

3.Το τελευταίο 2μηνο περίπου ακολουθούσαμε συγκεκριμένο ατομικό πρόγραμμα απ τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης της ομάδας μας, τον κ.Θανάση Αλεξανδράκη, κάτι που βοήθησε και την ομάδα στο σύνολο της αλλά σίγουρα κ εμένα προσωπικά.

4.Η προσωπική μου θέληση εννοείται είναι, όπως όλης της αθλητικής κοινότητας, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα κ ο αθλητισμός να ξαναζωντανέψει άμεσα. Για να γίνει όμως αυτό αναγκαίο είναι εκτός από εμάς να μπουν και τα μικρά παιδιά γρήγορα στα παρκέ. Τα παιδιά και οι ακαδημίες είναι η καρδιά του αθλητισμού.

 Η προσωπική μου εκτίμηση τέλος, πιστεύω ότι είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α2 στην κανονική του μορφή, πόσο μάλλον των υπόλοιπων κατηγοριών! Μακάρι να γίνουν όποιες αλλαγές χρειάζονται, ώστε να επανέλθει η αγωνιστική δραστηριότητα! Όπως κ να έχει όμως, θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές κ μακριά από τραυματισμούς!!!

Σπύρος Σιούντρης

1Ήταν πολύ όμορφα και ένιωσα μεγάλη χαρά κυρίως που ξανά είδα αυτούς τους ανθρώπους που είχα συνηθίσει να ζω καθημερινά και που ξανά παίξαμε όλοι μαζί το άθλημα που αγαπάμε.

2 Το σώμα προσαρμόζεται και αυτό όπως και εμείς. Σιγά-σιγά θα βρει ρυθμό και θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν, κάτι που είναι πιο δύσκολο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες.

3 Γυμναζόμουν αρκετά αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδια η καθημερινότητα του γηπέδου με την ατομική γυμναστική. Παρόλα αυτά προσπάθησα όσο μπορούσα να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση.

4. Νομίζω οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Ωστόσο,  από στιγμή σε στιγμή μπορεί να γίνει το οτιδήποτε, επομένως οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.

Διαβάστε ΕΔΩ για το Μαρούσι

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ