Επιστροφή με φόντο την αβεβαιότητα και το άγνωστο

H μετάβαση από την θεωρία στην πράξη δεν είναι ένα απλό ζήτημα, που λύνεται γρήγορα και εύκολα. Απεναντίας, χρειάζεται χρόνος και φυσικά ταχεία ενημέρωση για να ακολουθήσουν οι μεθοδευμένες κινήσεις για το οτιδήποτε.

Αυτό είναι λοιπόν το γενικό πλαίσιο της επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και δη της Α1 γυναικών και Α2 ανδρών. Αυτές είναι οι κατηγορίες που εξετάζονται στην παρούσα χρονική φάση, καθώς πήραν το πράσινο φως από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την απαραίτητη φυσικά τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τα όσα ακούμε και διαβάζουμε, οι οικονομικοί πόροι της πλειοψηφίας των ομάδων είναι περιορισμένοι, για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της επιστροφής στην δράση.

Τι ζητούν

Το πρώτο και βασικό είναι η γνωστοποίηση του μοντέλου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι λίγκες δεν θα τελειώσουν όπως είχαν αρχικά οριστεί προ πανδημίας. Θα υποστούν τροποποιήσεις, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν γύρο και πιθανώς play offs και play outs. Αλλά και αυτό μέχρι να επιβεβαιωθεί, θεωρείται εύλογα μια εικασία.

Στη συνέχεια, το θέμα της οικονομικής στήριξης των συλλόγων από την Πολιτεία είναι ένα ακόμη σοβαρός λόγος έντονης ανησυχίας των ομάδων. Τα έξοδα των μετακινήσεων, οι γραμματείες, οι διαιτητές, τα τεστ, οι διαμονές και τα ταξίδια συνθέτουν μια μεγάλη μάζα προβλημάτων και ανησυχιών. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα δεδομένα για τις ομάδες της επαρχίας, που επωμίζονται και έξοδα ενοικίων και φαγητών (εστίαση), καταλαβαίνουμε ότι ο κλοιός σφίγγει πιο πολύ.

Εν αναμονή λοιπόν..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ