«Κουράστηκα να μου λένε ψέματα» – Κι εμείς

Σημάδια της νέας εποχής που ζούμε είναι αναμφισβήτητα η κρίση των αξιών. Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι ίδιον της κοινωνίας μόνο, αλλά απλώνεται σε όλα τα φάσματα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στον αθλητισμό που μας απασχολεί, δυστυχώς είναι ο κανόνας.

Αφορμή για την συλλογιστική αυτού του επιχειρήματος, είναι η απόγνωση του παίκτη του Άρη, Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram, εξέφρασε τον προβληματισμό του, τονίζοντας ότι “κουράστηκα να μου λένε ψέματα”.

Αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πράγματα εκ των έσω, αντιλαμβανόμαστε το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του Άρη. To θέμα είναι για να φτάνει ο παίκτης να επικοινωνεί την ψυχική του κόπωση, για το αυτονόητο άλλων εποχών, μας «αναγκάζει» και εμας να γίνουμε κουραστικοί και να διατυπώσουμε μια σκέψη:

«Η ομάδα του Άρη έχει πολλά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας για καθυστέρηση πληρωμών και αθέτηση υποσχέσεων. Πώς λοιπόν, αυτό το φαινόμενο ασυνέπειας επαναλαμβάνεται; Δεν βαριούνται; Με τι κριτήρια γίνεται η εκάστοτε αξιολόγηση; Ο λόγος είναι ότι η απουσία συνείδησης σε προσωπικό επίπεδο είναι στον ίδιο δρόμο με την έλλειψη ανεπτυγμένης κοινωνικής συνείδησης. Συνήθως το άτομο που διαθέτει ατομική συνείδηση, πράττει αναλόγως και σε έναν άξονα επίτευξης ευρύτερα υλοποιήσιμων στόχων. Πόσο μάλλον σε μια ομάδα που υπάρχουν πολλές φωνές και βγαίνει ένα αποτέλεσμα. Ψιλά γράμματα σίγουρα, αλλά και εμείς κουραζόμαστε από την παραγωγή τέτοιων δυσάρεστων ειδήσεων, που καταδεικνύουν την ύπαρξη του lockdown, πριν το ζήσουμε βιωματικά».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ