Τα οφέλη του αθλητισμού είναι ήδη γνωστά σε όλους. Ωστόσο, η διαφορά εντοπίζεται στο κατά πόσο οι γονείς εγγράφουν τα παιδιά τους συνειδητά στον αθλητισμό και αν τα τελευταία το αγαπούν πραγματικά.
Σίγουρα η άθληση συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου, στην ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων και βοηθά σημαντικά τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν.
Αναφορικά με τον ομαδικό αθλητισμό και δη το μπάσκετ, με το οποίο καταπιανόμαστε λόγω της ιδιότητας του εν λόγω site του Φοίνικα Πειραιά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε και να παραθέσουμε μια οπτική της σχέσης των παιδιών με το άθλημα και τον ρόλο των γονιών.
Στον ρόλο του σχολιαστή, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του μπάσκετ, με σημαντικές διακρίσεις στον χώρο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ο λόγος για τον Λευτέρη Κακιούση, που βρισκόταν στο πλάι του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2005 και το 2006 στην Εθνική ομάδα με τις τεράστιες επιτυχίες.
Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Retro Basketball» του Basketbook και ανάμεσα σε όσα μίλησε, έκανε και μια μικρή αναφορά στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι ο Λευτέρης Κακιούσης είναι τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία GBA στη Θεσσαλονίκη και ζει από κοντά επομένως τις νέες συνήθειες των παιδιών.
«Είναι πολύ βασικό τα παιδιά να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ, γιατί με αυτή τη γνώση θα κατανοήσουν πιο γρήγορα το άθλημα. Ακόμα και στην σημερινή Α1 των αντρών, υπάρχουν παίκτες που έχουν ταλέντο μεν, αλλά τους λείπουν σε μεγάλο βαθμό τα βασικά στοιχεία. Αυτό γιατί παλιότερα δεν υπήρχαν ακαδημίες και ανθρώπους να τους τα διδάξουν» τόνισε αρχικά ο coach.
Αναφορικά με τον τρόπο σκέψης των παιδιών σήμερα και την «παρουσία» των social media, ο Λευτέρης Κακιούσης ανέφερε ότι: «Έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα. Εγώ πήγαινα στο γήπεδο με τα πόδια. Δεν υπήρχε κανένας γονιός. Τώρα αυτό το status έχει αλλάξει. Οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά στο γήπεδο και τα περιμένουν να τελειώσει η προπόνηση. Εμείς ήμασταν πιο αυτόβουλοι. Τώρα τα παιδιά ζουν σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Τα παιδιά έχουν χάσει την ευκαιρία να κάνουν λάθος και να παίρνουν πρωτοβουλίες».
Πηγή: foinikaspeiraia.gr
Πηγή φωτο εξωφύλλου:Ermis BC