Ζερβουλάκος: Ο Φοίνικας είχε μπάτζετ 10.000 ευρώ – Γιατί έφυγα από την ομάδα

Έναν απολογισμό της παρουσίας του στον πάγκο του Φοίνικα Πειραιά, έκανε μέσω του facebook ο πρώην προπονητής ομάδας. Ο κ. Ζερβουλάκος κάνει μια εκτενή αναφορά στο φετινό χτίσιμο του Φοίνικα για τις απαιτήσεις της Γ΄Εθνικής, έχοντας για μπάτζετ μόλις 10.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι οι φετινοί πρωταγωνιστές θα είναι κερδισμένοι ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάληξης, αφού απέδειξαν ότι έχουν θέση στις εθνικές κατηγορίες.

«Επειδή διαβάζω διάφορα την τελευταία εβδομάδα μετά την αποχώρησή μου από τον Φοίνικα Πειραιά , οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

 Το καλοκαίρι ανέλαβα μία ομάδα με αγωνιστικό budget 10.000(budget Β τοπικού)  και μηδέν παίκτες. Έχοντας την εμπειρία , αλλά και τις επιτυχημένες χρονιές  και με αυτό το μοντέλο, πίστευα ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει την παραμονή, την στιγμή που στόχος ήταν να παρουσιαστεί απλά μία ανταγωνιστική ομάδα. Πάντα στόχος μου είναι η μεγιστοποίηση απόδοσης/budget…

 Με 14 καινούργιους παίχτες  η ομάδα έδεσε γρήγορα από το ξεκίνημα κάνοντας νίκες σε παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε και χάνοντας και 2 καθαρά από διαιτησία, και τα 2 εντός μάλιστα που θα μας έβαζαν στην πρώτη εξάδα. Μάλιστα η ομάδα έκανε ένα σπουδαίο διπλό στην τότε δυνατή Μάνδρα σε ένα do or die εκείνη την περίοδο.

 Τον Γενάρη η ομάδα έβαλε 3 νέους παίχτες με μεγάλο ταλέντο και αποχώρησαν 6…μειώνοντας το budget ,αλλά βελτιώνοντας και άλλο την ομάδα, απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση με 10 άτομα πλην Σαββάτου. Η ομάδα κάνει νίκη με Κάλυμνο πάλι σε κομβικό παιχνίδι, αλλά και ισοφαρίζει μέσα στην Χίο την σειρά σε 1-1.

Πηγαίνοντας προς το τέλος υπολόγιζα ότι η ομάδα θα έβρισκε ακόμα και νίκες με τις ομάδες της εξάδας, όμως το παιχνίδι με τον δεύτερο Ίκαρο μας βρήκε να παλεύουμε φαντάσματα και η ομάδα να μην βρίσκεται εκεί που της άξιζε…Φτάσαμε να γράφεται ότι ο Φοίνικας έκανε κακή ήττα από τον Ίκαρο…

 Η ομάδα κατάφερε να έχει όλες τις σειρές 1-1 στην πρώτη φάση και θα μπορούσε ακόμα και το πλεονέκτημα, αλλά στα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει για να έχει περισσότερες πιθανότητες παραμονής βρήκε τοίχο. Ακόμα και τώρα μπορεί το πλεονέκτημα…που να είχε ακόμα και 3 νίκες!

 Ως εκ τούτου, δεν μπόρεσα να αποδεχθώ αυτό το γεγονός και αποχώρησα, καθώς θεώρησα ότι δεν αξίζει η ομάδα αγωνιστικό υποβιβασμό με αυτό τον τρόπο.

 Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα παλέψουν μέχρι τέλους όπως κάνουν όλη την χρονιά και μόνο κερδισμένα θα βγουν ασχέτως αποτελέσματος καθώς είναι όλοι πολύ μικροί και απέδειξαν ότι έχουν θέση στις Εθνικές Κατηγορίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ