Γιατί είναι πρώτη η Ακαδημία Ελευσίνας – Τι έδειξε κόντρα στον Ερμή

H Ακαδημία Ελευσίνας πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στον Ερμή Αργυρούπολης για το πρωτάθληαμ της Α΄Ανδρών στην Εσκανά και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της, φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Πάμε να αναλύσουμε σε γενικό επίπεδο τον αγώνα, κάνοντας τις δικές μας τεχνικές επισημάνσεις για τις δύο ομάδες.

Τζάμπολ!

Ο Ερμής έβγαλε πολλά plays για τον Τσιώκο ή για συνεργασία 2-2 στην πλευρά με τον ίδιο στο post και έναν περιφερειακό ως καθρέφτη.

Βλέπουμε κάποια Iverson Cuts του Ερμή, ώστε να μπει η μπάλα στο φτερό, πολλά flex screens για τον Τσιώκο, ώστε να δημιουργηθεί και ενδεχόμενο mismatch, κάποια Ram screens με τον Τσιώκο (screen the screener αλλά πριν γίνει το κεντρικό pick) πάλι ως πρώτο σκίνερ.

Βλέπουμε επίσης κάποια zipper cuts, που τρέχει συνεχώς ο Ερμής για τον Καβαλαράκη, που γενικά είναι δραστήριος. Αυτό που δυσκολεύει αρκετά τον Ερμή, είναι το αμυντικό του τρανζίσιον, αλλά και η ταχύτητα στην ανάπτυξη της επίθεσης της Ακαδημίας, η οποία είναι η πιο καλοδουλεμένη ομάδα της κατηγορίας.

Βλέπουμε στα πικς να παίζει σε αρκετές περιπτώσεις παγίδα ώστε να μη δει ο Guard άμεσα την πάσα στο dive του Τσιώκου που υπερέχει σε μέγεθος.

Ανέβασε στροφές στο 2ο δεκάλεπτο η Ακαδημία

Στο 2ο δεκάλεπτο, βλέπουμε την Ακαδημία να ανεβάζει στροφές. Πιέζει λίγο περισσότερο και είναι εξαιρετική στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν κάνει κάτι το εξεζητημένο. Διαβάζει φάσεις, βλέπει κενά και mismatches, παίρνει τα ελεύθερα σουτ, παίζει τριγωνάκια με short rolls μετά τα picks και με κοψίματα από την base line. Απλά πράγματα. Give n’ go, χωρίς πολλά σκριν (κάποια shuffles για να ανακατέψει την άμυνα) και σε μια 3-2 ζώνη που έπαιξε ο Ερμής, βρήκε καλά σουτ από τις 45 μοίρες και κάτω. Δεν χάνει εύκολα καλάθια (δείγμα ψυχολογίας και καλής προπόνησης) και αμυντικά δουλεύει ομαδικά στο rebound.

Το καουμποϊλίκι του Ερμή

Στο 3ο βλέπουμε τον Ερμή να πηγαίνει “καουμπόικα”. Χωρίς πλάνο και με θολωμένο μυαλό, παίζει βιαστικά (όχι γρήγορα, βιαστικά) στην επίθεση με όποιον παίκτη να παίρνει την μπάλα να επιχειρεί εκτέλεση. Δεν πάει καλά, όμως είναι και η Ακαδημία μουδιασμένη και η διαφορά δεν ξεφεύγει. Η Ακαδημία βάζει κάποια choice picks χαμηλά και ο Ερμής ακολουθεί με shadow αντιμετώπιση. Θεωρώ, ότι ο Ερμής πρέπει να δουλέψει λίγο το μυαλό του και να σταματήσει να αγχώνεται όταν οι διαφορές πάνε σε διψήφιο αριθμό ειδικά τόσο νωρίς.

Βλέπουμε και ένα εξαιρετικό dribble push από την Ακαδημία, ενώ έχει προηγηθεί 1-4 high stack διάταξη, ώστε να αδειάσει ο χώρος χαμηλά. Έξυπνο.

Ο Ερμής έβγαλε κάποια καλά close outs, χτύπησε με curls έβγαλε έξτρα πάσες σε transition μισού γηπέδου, όμως ήταν πανηγυρικά άστοχος. Ο Τσιώκος δεν ήθελε ίδιος να παίρνει μπάλες και ενώ είχε καλές τοποθετήσεις, κοιτούσε αμέσως την πάσα. Η 2-3 άμυνα του Ερμή δυσκόλεψε την Ακαδημία, που έχασε την μπάλα από πολλές παγίδες σε aggressive άμυνες των γηπεδούχων, όμως ήταν πιο έτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά να διαχειριστεί το come back του Ερμή, ο οποίος οφείλει να πατήσει πάνω στην καλή του συμπεριφορά στο 4ο δεκάλεπτο.

Θέλω να τους δω να δίνουν περισσότερες φάσεις στον Καβαλαράκη σε απομονώσεις και να βγάλουν τον Τσιώκο σε 5out διατάξεις στο high post, για να δούμε αν μπορεί να δώσει κάτι ως δημιουργός (έχει ύψος και μπορεί να δει καλύτερα το γήπεδο). Οι πολλές μπάλες φαίνεται να τον κουράζουν. Είναι παίκτης των 10-12 πόντων, περισσότερο εργάτης. Επίσης αυτά που λέμε κάθε εβδομάδα. Δουλειά στα βασικά του μπάσκετ (πολλά επιθετικά φάουλ σε τοποθετήσεις ή σκριν), κακές πάσες σε κοντινές αποστάσεις, αμυντικό τρανζίσιον κακό, αδύνατη πλευρά ανύπαρκτη.

Η Ακαδημία συνεχίζει εκεί που βρίσκεται, καλά το πάει. Αν βλέπαμε από την ίδια κάποιες full court πιέσεις λίγο περισσότερο, πιστεύω ότι θα τη βοηθούσε. Έχει πόδια, έχει πνευμόνια, γιατί όχι;

Επιμέλεια: Outsider

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάγνωση της αγωνιστικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ