Ερμής Αργ. – Ταταύλα: Η τεχνική ανάλυση των τελευταίων κρίσιμων λεπτών – Ποια λάθη έκριναν τον νικητή

Mια αγχωτική νίκη πανηγύρισε ο Ερμής Αργυρούπολης επί των Ταταύλων το βράδυ της Δευτέρας (24/10) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄Ανδρών της Εσκανά.

Το «The Momentum.gr» προσεγγίζει την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων στα τελευταία 4΄του αγώνα (στο 48’ του βίντεο), όπου επικρατούσε συνεχή εναλλαγή του σκορ, χαρίζοντας σε όσους το είδαν, μοναδικά λεπτά αγωνίας.

Το βίντεο

Στην πρώτη φάση, ο Ερμής παίζει μια ζώνη 2-3 που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι παίκτες δεν ξέρουν αν πρέπει να μαρκάρουν χώρο ή παίκτη. Το εκμεταλλεύεται εξαιρετικά ο ψηλός του Ταταύλων και με ένα απλό pop out ευστοχεί για τρεις. Βοηθάει και το «24» του Ερμή που κάνει close out σε πολύ μεγάλο χρόνο.

Στην επόμενη φάση, ο Ερμής σε μια πολύ στατική επίθεση, προσπαθεί να χτυπήσει στην αδύνατη πλευρά μέσω ενός side pick στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο αμυντικός της αδύνατης πλευράς διαβάζει και παρεμβαίνει έγκαιρα στην τροχιά της μπάλας. Δεύτερη σερί χαμένη κατοχή για τον Ερμή.

Στην επίθεση των φιλοξενούμενων, η ομάδα ανεβάζει τους παίκτες σε 5-Out διάταξη και με staggered ψάχνει το post. Ο «24» είναι παθητικός στην άμυνα, αφού δεν δίνει αγώνα, προκειμένου ο ψηλός των αντιπάλων να μην πάρει την μπάλα εύκολα.

Box out δεν γίνεται για κανέναν λόγο και τα Ταταύλα σκοράρουν μετά από επιθετικό “σκουπίδι”.

Στην επίθεση, το «24» πληγώνει την ομάδα του και με επιθετικό φάουλ (τρίτο σερί λάθος) στέλνει μια ακόμα επίθεση του Ερμή στα σκουπίδια.

Τα Ταταύλα συνεχίζουν με μια 1-3-1 διάταξη στην επίθεση. Με side hand off σκοράρουν τρίποντο, αφού ο παίκτης διαβάζει το under της αντίπαλης άμυνας και τιμωρεί. Isolation στην πλευρά για τον Ερμή με στόχο το post του 24.  Η άμυνα στο screen είναι Help n‘ Recover. Το καλάθι δεν μπαίνει, ωστόσο στο rebound γίνεται λάθος και ο Ερμής παίρνει δυο βολές.

Τα Ταταύλα επανέρχονται με επίθεση Horns. Ο περιφερειακός βρίσκει διάδρομο ανενόχλητος και το φτερό από τη γωνία βρίσκει καλό σουτ, το οποίο δεν μπαίνει. Ο Ερμής συνεχίζει να μην έχει καλή λειτουργία στα box out, αλλά αυτή τη φορά δεν το πληρώνει.

Ο Ερμής προσπαθεί να χτυπήσει στο αιφνιδιασμό, ωστόσο κερδίζει πάλι επιθετικό rebound και βάζει 1/2 βολές. Οι φιλοξενούμενοι μετά πάνε μέσα από μια motion offence για συνεργασία απομόνωσης 2-2. Πρώτη φορά από σε αυτά τα τελευταία λεπτά που το «24» βοηθά ουσιαστικά την ομάδα του με κλέψιμο.

Ξανά μέσω δευτερεύοντος αιφνιδιασμού ο Ερμής παίρνει βολές και πάλι 1/2. Η ομάδα του coach Γκαναβία γυρνάει σε ζώνη αυτή τη φορά 3-2. Η ομάδα του coach Φαρμάκη κυκλοφορεί άριστα την μπάλα, χωρίς χρήση ντρίμπλας, μετακινεί τη ζώνη και βρίσκει καλό σουτ, αλλά δεν μπαίνει. Ο Ερμής βρίσκει μεγάλο καλάθι μετά από Drive n‘ Kick, που προήλθε από συνεργασία κεντρικού PnR.

Λάθη επί λαθών στο τέλος. Απαράδεκτη πάσα του παίκτη της επαναφοράς, λάθος και του Ερμή στην επαναφορά, λάθος και πάλι όμως για τα Ταταύλα που εξανεμίζουν τις ελπίδες τους για διεκδίκηση αποτελέσματος. Το ματς λήγει φυσιολογικά με βολές για τον Ερμή, που πανηγυρίζει μια αγχωτική νίκη.

Eπιμέλεια: Outsider

Βίντεο: Basketoupoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ