Εσκανά – Α΄Ανδρών: Είναι βαρύ το «πρέπει»

Είπαμε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, αφού οι διαφορές των ομάδων δεν είναι χαοτικές και κάθε βδομάδα θα ταράζονται τα νερά του προσδοκώμενου. Η δεύτερη αγωνιστική ανέδειξε την φθαρτότητα των φαβορί και έβαλε φωτιά στα υποσυνείδητα των πάντων.

Ακαδημία Ελευσίνας και Ερμής Αργυρούπολης ηττήθηκαν πολύ γρήγορα και γίνεται αντιληπτό ότι το «πρέπει» του πρωταθλητισμού ζυγίζει πολύ τελικά. Τον ρόλο αυτό είχε αποκτήσει την περσινή χρονιά ο Φοίνικας Πειραιά, ο οποίος δεν ξέφυγε από την εν λόγω προσέγγιση και φέτος τον έχουν αναλάβει οι προαναφερθείσες ομάδες.

Το παρήγορο της όλης ιστορίας, το φετινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τα play offs, που επιτρέπει τα λάθη και τις ήττες. Και μάλιστα δεν μετρά τα αποτελέσματα της regural season, που στη δική μας λογική, περισσεύει η τραγικότητα του μέτρου.  

Στην μέση – ουρά, το σασπένς θα είναι μεγάλο με όλες τις ομάδες να είναι σχεδόν ισοδύναμες και οι όποιες προβλέψεις να είναι απλά λεκτικές θεωρίες, που αλλοιώνονται από την πραγματικότητα των παρκέ.

Τα αποτελέσματα

Οι αναγνώσεις

Δραπετσώνα – Ακαδημία Ελευσίνας

Αναρωτιόμαστε αν είναι δίκαιο και σωστό να χαρακτηρίσουμε έκπληξη το εν λόγω αποτέλεσμα. Όχι, δεν θα το κάνουμε, γιατί ακυρώνουμε την επιτυχία της ομάδας, που εμείς προσωπικά πιστεύαμε πολύ. Τεράστια νίκη που επιβεβαιώνει τη δυναμική της, τα σχέδια της οποίας θα είναι διαφορετικά τούδε και στο εξής. Μπαίνοντας στο μυαλό της Δραπετσώνας, οι υπεύθυνοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν και σίγουρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Χριστουγέννων θα γίνει βόλτα με το έλκηθρο!

Η Ακαδημία απέτυχε στο πρώτο σοβαρό τεστ και σίγουρα προβληματίζει. Ωστόσο, είναι μια ήττα με την οποία θα φλερτάρουν και άλλες ομάδες.

Τράχωνες – Ταταύλα

Σπουδαία νίκη των φιλοξενούμενων, που πλέον έχουν αποκτήσει μέταλλο στην κατηγορία και ξέρουν να διεκδικούν. Κακή αυτή η ήττα για τους απρόβλεπτους Τράχωνες, ακυρώνοντας τη νικηφόρα πρεμιέρα τους.

Ρέντη – Ηλεκτρούπολη

Ντέρμπι παραμονής και οι γηπεδούχοι έχουν πάρει ένα σημαντικό κλειδί τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι χάνουν σημαντικό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης της παραμονής.

Ερμής Αργυρούπολης – Ίκαρος Ν. Σμύρνης

Αυτή η ήττα δεν είναι κακή, αλλά κάκιστη. Ο πιο αδύναμος σε σχέση με πέρσι Ίκαρος αξίζει τα εύσημα όλων για αυτή τη νίκη, που στη ζυγαριά του πρωταθλήματος μετράει για τρια ροζ φύλλα αγώνα!

Από την άλλη, ο Ερμής επιβεβαιώνει τις εντυπώσεις που μας άφησε στο Κύπελλο με την Γλυφάδα (διαβάστε ΕΔΩ), καθώς δεν είχαμε ενθουσιαστεί, παρά τη 40αρα που έριξε στην Γλυφάδα. Στο Πέραμα κέρδισε τυχαία και χθες έχασε. Η ομάδα εκπέμπει SOS και δεν θυμίζει σε τίποτα το περσινό αρμονικό σύνολο που είχε δημιουργήσει.

Αστέρας Αγ. Δημητρίου – Πέραμα

Σκιά του εαυτού του ο Αστέρας στη φετινή εκκίνηση, προβληματίζοντας με την εικόνα του. Από την άλλη πλευρά, το Πέραμα έβαλε σε τάξη τη συναισθηματική του κατάσταση, αφού ήταν αστείος ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκε στην πρεμιέρα με την «εκνευριστική» απουσία ενός στοιχειώδους block out στην τελευταία φάση.

Πήγασος Κορυδαλλού – ΑΟΝΑ

Διπλό εντός των αγωνιστικών του ορίων πέτυχε ο ΑΟΝΑ, που πρόσθεσε μια ακόμη νίκη στο σακούλι του. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι χάνουν έδαφος και τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι.

Γλυφάδα – Ευρυάλη

Μεγάλο διπλό για τους φιλοξενούμενους, που βάζουν από κάτω τους γηπεδούχους και τους γεμίζουν με περισσότερη πίεση ενόψει της συνέχειας. Η Γλυφάδα έχασε ένα δικό της «πρέπει» και η Ευρυάλη φουσκώνει με πίστη και ψυχολογία.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ