EuroBasket 2022: Day 11

Δυο παιχνίδια για τη φάση των ‘8’. Συνεχίζει στα ψηλά στρώματα η Ισπανία, εκτός συνέχειας η εθνική μας… Αναλυτικά:

Ισπανία – Φινλανδία: 100-90

Ξανά εδώ. Τι κι αν είχαν 7 παίκτες πρωτοεμφανιζόμενους σε μεγάλο τουρνουά; Τι κι αν από την παλιά φρουρά έχει μείνει μόνο ο Rudy; O Sergio Scariolo έχει δημιουργήσει μια συνοχή, που αξίζει συγχαρητήρια και η “Furias Rojas” προσαρμόζει και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα ταχύτατα, διατηρώντας πάντα τη φλόγα της νίκης που κατακαίει το εσωτερικό των παικτών της και καθρεφτίζεται στα μάτια τους. Η Ισπανία κέρδισε με 100-90 τους Φινλανδούς, που ήταν ξανά εξαιρετικοί, παίρνοντας στο πρώτο ημίχρονο διαφορές 15 πόντων. Στο δεύτερο η Ισπανία μπήκε αποφασισμένη και με τον Usman Garuba να κάνει ξανά τεράστια hustle ανδραγαθήματα, πήρε κεφάλι και δεν το έχασε ποτέ.
Στην 4η περίοδο δε, κάθε φορά που ο Rudy σηκωνόταν για τρεις, το μυρίζαμε όλοι ότι η μπάλα θα κάτσει στο πλεκτό. Πολλά συγχαρητήρια, όσο κι αν σιχαινόμαστε την εν λόγω ομάδα.
Κορυφαίος ο Willy Hernangomez με 27 πόντους και 5 rebounds, διψήφιοι ακόμα ο αδερφός του, Juancho, με 15, ο Brizuela με 14 ο Rudy με 11 και ο εκ νέου τρομερός Lorenzo Brown με 10 και 11 τελικές πάσες!
Επόμενο ραντεβού με την οικοδέσποινα, Γερμανία, στον ημιτελικό, σε ένα παιχνίδι -όσο κι αν ακούγεται ιεροσυλία- που μπορεί να είναι μέσα στα 3-4 σημαντικότερα στην ιστορία αυτής της ομάδας-αρμάδας.

Γερμανία – Ελλάδα: 107-96

Μπορεί με τη λήξη του ημιχρόνου και με το απίστευτο τρίποντο του Σλούκα να πήραμε κεφάλι τεσσάρων πόντων με τον αριθμό ρεκόρ των 61 πόντων (57-61), όμως τα πράγματα σε ένα πιο μυημένο μάτι ήταν δυσοίωνα. Ο κακός στα μετόπισθεν Dorsey, έκανε τον Obst να μοιάζει με Trajan Langdon και να έχει 14 πόντους με 4/5 τρίποντα, όντας ο πρωτοστάτης του εντυπωσιακού 11/17 της Γερμανίας σε αυτό το διάστημα. Οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν με 17/31 τρίποντα ήτοι 55%, ενώ είχαν 16 επιθετικά rebounds και συνολικά 14 παραπάνω από εμάς (46-32). Η εθνική μας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και είδε τον Γιάννη να βρίσκει συνεχώς σε τοίχους και παρά τους 31 πόντους και τις 8 τελικές, να μην μπορεί σε κανένα σημείο του σημερινού αγώνα να επιβληθεί των πολύ δυνατών και έτοιμων Γερμανών ψηλών. Κορυφαίοι του αγώνα ο Dennis “ο τρομερός” Schroder με 26 πόντους και 8 assists, ο Daniel Theis με 13 και 16 rebounds και οι Wings, Wagner & Obst με 19 πόντους ο καθένας.
Δεν χρειάζονται σκυμμένα κεφάλια, όμως, ούτε απογοήτευση. Η εθνική έχει μέλλον. Πρέπει να δουλέψει με τον ίδιο προπονητή, με τον ίδιο κορμό και η σειρά μας θα έρθει. Να είστε σίγουροι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ