Ίκαρος Καλλιθέας: Γιατί «τρομάξαμε» με την ημερομηνία της προετοιμασίας

Η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα επικαιρότητας αλλά και ενδιαφέροντος. Πέρα από τις εξαιρέσεις των ομάδων που έχουν σαφείς στόχους, η πλειοψηφία κάνει πολύ προσεκτικά βήματα, προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη ισορροπία στην διαθεσιμότητα αλλά και στην υλοποίηση των θεωρητικών στόχων.

Σήμερα, ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο οποίος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, γνωστοποίησε την ημερομηνία της προετοιμασίας του (17/8) αλλά και τα κλεισμένα φιλικά.

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός 17 δίπλα στον Αύγουστο μας τρόμαξε αρκετά και προσπαθούμε να μπούμε στο πνεύμα αυτής της επιλογής.

Η απαραίτητη διευκρίνιση

Προτού, αιτιολογήσουμε το σκεπτικό μας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάνουμε κουμάντο στις αποφάσεις της εκάστοτε ομάδας και προπονητή. Δεν έχουμε σαφώς τέτοιο δικαίωμα. Φυσικά κατανοούμε και σεβόμαστε τις προσωπικές πεποιθήσεις των προπονητών αλλά τη μεθοδολογία που έχουν στο μυαλό τους για να βγει το πλάνο τους.

Απλά σχολιάζουμε καλοπροαίρετα και σίγουρα αναζητούμε μια πειστική «απάντηση» στην απορία μας, για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.

Η δική μας ερμηνεία

Στα δικά μας μάτια και πλησιάζοντας την πλευρά των παικτών, είναι υπερβολική η επιλογή αυτής της ημερομηνίας. Το 22/8 (που θα είναι λογικά το πιο σύνηθες για όλους) φαντάζει πιο ρεαλιστικό. Και το λέμε αυτό, έχοντας ως γνώση τη σχέση παίκτη – αθλητή στις συμφωνίες που κάνουν οι δύο πλευρές για την ετήσια συνεργασία τους στο εν λόγω –επαναλαμβάνουμε – ερασιτεχνικό επίπεδο.

Καταλαβαίνουμε ότι ο χαμός που θα γίνει φέτος με τον αριθμό των ομάδων που θα κινδυνεύσουν για υποβιβασμό έχει βάλει το «χέρι» του στη λήψη αυτών των αποφάσεων, αλλά προπόνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο με την απουσία επαρκούς κλιματισμού κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, είναι θέμα.

Φυσικά, όλα άπτονται των προτεραιοτήτων που έχουν οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλητικής ιστορίας. Η αγνή αγάπη για το άθλημα, το πάθος, ο ενθουσιασμός της διάκρισης και τα συναφή συναισθήματα έχουν την βάση τους, αλλά μια εκλογίκευση πάνω σε αυτά είναι απαραίτητη, αφουγκραζόμενοι πάντα τις άγριες επιταγές του σήμερα σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ