AX Armani Milan – Anadolu Efes: Ρυθμιστής το αμυντικό φίλτρο της Armani

Μια ακόμα πολύ αμφίρροπη σειρά. Δυο γερόλυκοι των πάγκων, πολλά κιλά σταριλίκι και αμέτρητα γαλόνια, τεθούν αντιμέτωπα στα παρκέ της Λομβαρδίας και της Πόλης.

Η Armani με τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας και παίρνει ως… έπαθλο ένα σταύρωμα με την πρωταθλήτρια Efes. Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες και δυο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μια πλευρά η Armani με ναυαρχίδα στο παιχνίδι της την άμυνα και τα ψηλά σχήματα και από την άλλη η πυραυλοκίνητη Efes, που επιζητά τον υψηλό ρυθμό στα παιχνίδια της και αρέσκεται σε αναμετρήσεις πολλών κατοχών. Διόλου τυχαίο το γεγονός, πως η Efes είναι η χειρότερη άμυνα της λίγκας και η 2η καλύτερη επίθεση, ενώ η Armani η καλύτερη άμυνα και η 4η χειρότερη επίθεση. Ούτε φυσικά το γεγονός, πως η Efes παίζει σε 2.3 κατοχές παραπάνω από τους Ιταλούς στα παιχνίδια της. Πρόκειται ωστόσο για δυο πολύ καλά δουλεμένες ομάδες, με σωστή νοοτροπία του αθλήματος. Αμφότερες βρίσκονται στην 5άδα με τα λιγότερα λάθη στην EL, με την Efes ωστόσο να βρίσκεται αρκετά ψηλότερα σε όρους Ass/To Ratio και σε ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου.

Οι Τούρκοι ψάχνουν διαρκώς το ρήγμα, που μπορεί να προκαλέσει ο εκάστοτε ικανότατος 1on1 παίκτης τους και από εκεί και πέρα λειτουργούν με υποδειγματικούς αυτοματισμούς σε καταστάσεις transition μισού γηπέδου, υποστηρίζοντας τέλεια την έξτρα πάσα. Αντίθετα οι Ιταλοί δείχνουν πιο… παραδοσιακοί στις αρχές τους, ψάχνοντας συνεχώς το mismatch και την ευνοϊκή συνθήκη για επίθεση είτε προσωπικής φάσης, είτε συνεργασίας 2-2. Λιγότερο “λάδι” στη μηχανή και λιγότερη φαντασία.

Ο Micic λογικά θα είναι έτοιμος για το πρώτο ματς (για αυτό εξάλλου έμεινε στα πιτς τις τελευταίες εβδομάδες της RS), ενώ ο Larkin παραδοσιακά ανεβάζει δυο στάδια την απόδοσή του σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο εξαιρετικός φέτος Devon Hall έχει πάρα πολλή δουλειά και λογικά με το τέλος κάθε αγώνα θα χρειάζεται νέα παπούτσια, αφού οι σόλες αυτών που θα φοράει, θα έχουν λιώσει. Το αμυντικό φίλτρο λοιπόν της Armani στην περιφέρεια είναι κατά τη γνώμη μας ο παράγοντας της σειράς. Ο Messina μπορεί να παίξει φυσικά αλλαγές με τον Hines ή παγίδες, όμως η ταχύτητα κυκλοφορίας των Τούρκων στο μισό αλλά και σε ολόκληρο το γήπεδο, είναι ικανή να κάνει σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα.

Το κλειδί Melli

Παίκτης κλειδί για τους Ιταλούς ο Melli, ο οποίος εν τη απουσία ελέω τιμωρίας του Μήτογλου, έχει διπλή δουλειά. Ο Ιταλός PF γνωρίζει με τι έχει να κάνει, καθώς την περίοδο που η Efes άρχισε να ανακάμπτει, ο ίδιος αγωνιζόταν για τη Fener. Αμυντικά θα κληθεί να μαρκάρει τον πολύ φορμαρισμένο Moermann, που “σφάζει” από τα 6.75, ενώ θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη δημιουργία της ομάδας του με την ικανότητά του στην πάσα.

To matchup

Επιπρόσθετα, το matchup ανάμεσα σε δυο θρύλους της δεκαετίας που διανύουμε, θα συγκεντρώσει επίσης πολλά βλέμματα. Μιλάμε ασφαλώς για τους πρώην ερυθρόλευκους, Hines και Dunston, οι οποίοι, αν δεν λανθάνω, συναντιούνται για πρώτη φορά σε σειρά Playoffs. Δυο παίκτες με πολλές ομοιότητες αλλά κάπως διαφορετική κατεύθυνση στο παιχνίδι τους. Σπουδαίοι αμυντικοί σε κάθε γραμμή άμυνας, μπλοκέρ κορυφαίου επιπέδου και Pn’R απειλές. Αμφότεροι έχουν δίπλα τους κορυφαίους δημιουργούς, που μπορούν να τους τροφοδοτήσουν κατάλληλα.

Αναμένονται πολύ δυνατές μάχες. Οι δυο ομάδες έφτασαν πέρυσι στο Final-4, με την Efes να κατακτά την κούπα και την Armani να χάνει τη συμμετοχή της στον τελικό στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάποια από τις δυο θα μείνει έξω και κάποια από τις δυο θα βγει δυο φορές πιο δυνατή από αυτή τη σειρά, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν ενδεχόμενο ημιτελικό ή ακόμα και τελικό διοργάνωσης.Τελική πρόβλεψη: Efes με 1-3 σκορ σειράς.

Επιμέλεια:Outsider



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ