Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: Μάχη στη σκακιέρα για τους δύο καλύτερους τεχνικούς

Μια μάχη στη σκακιέρα δυο εκ των καλύτερων τεχνικών τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι γεγονός. Ο συμπαθέστατος Andrea Trinchieri μετά την περσινή μεγάλη του μάχη με τον πολύπειρο γερόλυκο, Ettore Messina, θα αντιμετωπίσει φέτος τον φρέσκο ακόμα Sarunas Jasikevicius, που κάθε χρόνο εξελίσσεται ραγδαία και φέρνει συνεχώς νέες καινοτομίες στο μπάσκετ της EL.

Πιθανότατα να δούμε μια σειρά με κλειστά παιχνίδια, χαμηλό σκορ και αρκετό σασπένς, που φυσικά δεν προμηνύει το σταύρωμα του 1ου με τον 8ο της Regular Season. Μιλάμε για δυο άμυνες που βρίσκονται στο Top-10 της διοργάνωσης με την γερμανική ομάδα να βρίσκεται στην 6η θέση και την καταλανική τρεις θέσεις πιο πίσω. Προφανώς και πρόκειται για μια εξέλιξη που στη σεζόν πήρε διαφορετική τροπή, αφού η νέα πραγματικότητα της διοργάνωσης μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία έφεραν στον αφρό κάποιες ομάδες, που πιθανότατα δεν θα βρίσκονταν σήμερα εδώ.

Μια από αυτές είναι η Bayern, η οποία στα τρία παιχνίδια της με CSKA, Zenit και Unics, μετρούσε ισάριθμες ήττες, οι οποίες και παραγράφηκαν. Από τότε βέβαια συνέβησαν πολλά. Ο Hilliard επέστρεψε σε καλή κατάσταση, ο Jaramaz (καλοκαιρινό πουλέν της σελίδας) ανέβηκε κατακόρυφα, μετρώντας στα τελευταία 8 ματς 11.2 πόντους με 36% στο τρίποντο, ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο, ο Rubit διεκδικεί τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη στη διοργάνωση και ο εκ των διαχρονικών ηγετών της ομάδας, Paul Zipser, επέστρεψε υγιής μετά την περιπέτεια με την υγεία του, ψάχνοντας ωστόσο, όπως είναι φυσικό, ακόμα τα πατήματά του. . Η Bayern έκλεισε τη σεζόν με μόλις τρεις νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια της, όμως το τρομερό της come back στη Μαδρίτη και η νίκη με 10 πόντους, ενώ βρισκόταν πίσω με 20+ τρόμαξε αρκετούς και σίγουρα ο Saras δεν είναι τόσο αφελής.

Στην αντίπερα όχθη, οι Καταλανοί είναι σαφώς η πιο σταθερή ομάδα φέτος. Καπάρωσαν την 1η θέση της κανονικής διάρκειας από τον Ιανουάριο επί της ουσίας και με ρεκόρ 21-7 (της αφαιρέθηκαν και τρεις νίκες από τα παιχνίδια με τους Ρώσους) έκαναν ροτέισον τις τελευταίες αγωνιστικές. Μεγάλο τους όπλο η ομοιογένεια και η χημεία, με τον Jasikevicius να δίνει ρέστα στην καλοκαιρινή στελέχωση, αποφεύγοντας την παγίδας κατανάλωσης εκατομμυρίων και φέρνοντας στο Palau Blaugrana παιδιά με όραμα, δίψα και θέληση για διάκριση, κάτι που αύξησε τον εσωτερικό ανταγωνισμό κατακόρυφα και μετέτρεψε τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια (ή αυτά που εν τέλει μετατράπηκαν σε εύκολα) σε αναμετρήσεις ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

Κάπως έτσι κάποιοι παίκτες εξελίχθηκαν και μεγάλωσαν μαζί με την ομάδα, πολύ γρήγορα και η Barca φτάνει σε σημείο να έχει τον πάγκο της στην 1η θέση της διοργάνωσης σε πόντους και στη 2η σε rebounds, assists και κλεψίματα. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό στατιστικό. Πρόκειται επίσης και για την καλύτερη ομάδα της EL σε 3P% με 41.7%. Ο Abrines με την επιστροφή του κεντάει (σε 6 ματς 15/22 τρίποντα ήτοι 67.6%) ενώ ο Kuric με τον Καλάθη δίπλα του περνάει ευχάριστες ώρες (47.1% χωρίς να απουσιάσει σε κανένα παιχνίδι). Ο πρώην ηγέτης του ΠΑΟ ηγείται της λίγκας σε τελικές πάσες με 6.1 κατά μέσο όρο, σουτάροντας ταυτόχρονα το αρκετά καλό για αυτόν, 36.8% από το τρίποντο. Τα χαρακτηριστικά του Exum απορροφήθηκαν γρήγορα και δίνεται έτσι η ευκαιρία στον Jasikevicius με τον Αυστραλό να παίξει ένα παιχνίδι πιο προσωπικής φάσης, να ανοίξει το γήπεδο πιο αποτελεσματικά και να χαμηλώσει, δίνοντάς του λεπτά ακόμη και στο ‘3’. Ο Mirotic τέλος καθ’ όλη τη διάρκεια της RS έκανε συντήρηση, παίζοντας μετρημένα λεπτά και κρατώντας τον εγωισμό και το υψηλό του κίνητρο για τα πραγματικά δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια, όταν και η ομάδα του θα τον καλέσει να βγει μπροστά.

Η Barcelona εν τέλει είναι ασφαλώς το φαβορί στη σειρά. Η γνώμη μας είναι, ότι θα ζοριστεί, όμως δεν θα ανησυχήσει ιδιαίτερα για την έκβασή της. Η μάχη των πάγκων συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ δεν αποκλείονται τα breaks ένθεν κι ένθεν. Τελική πρόβλεψη: Barcelona με 3-1 σκορ

Eπιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ