Δυσφορία της Ακαδημίας Ελευσίνας για την στάση Αβραμίδη – «Το θράσος δεν έχει όρια»

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον Δημοσθένη Αβραμίδη και την πρώην ομάδα του, την Ακαδημία Ελευσίνας.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό ο αθλητής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον σύλλογο μέσω δημοσίευσης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ωστόσο, η ιστορία δεν είναι τόσο απλή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα δεν του επιτρέπει να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, χωρίς να του δίνουν το δελτίο του.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι δηλώσεις του Αβραμίδη σε μπασκετικό σάιτ της χώρας, όπου εκφράζει την απογοήτευσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω εν έτη 2022 να βρεθεί μια λογική λύση. Αυτές οι απαρχαιωμένες τακτικές πάνε το άθλημα πολλά χρόνια πίσω. Μόνο απογοητευμένος νιώθω από αυτή τη στάση μιας ομάδας που υπηρέτησα και βοήθησα να ανέρθει μπασκετικά».

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την έκπληξη του συλλόγου, χαρακτηρίζοντας αντισυμβατική και αντιαθλητική την συμπεριφορά του.

Σε ανακοίνωσή της η Ακαδημία Ελευσίνα τονίζει τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη, η οικογένεια της Ακαδημίας Μπάσκετ Ελευσίνας διαπιστώνει ότι το θράσος δεν έχει όρια. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Basketagr (η οποία κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ρώτησε την άποψη του συλλόγου) ο Δημοσθένης Αβραμίδης περιγράφει μια εικονική πραγματικότητα, η οποία αποκρύπτει τις τεράστιες ευθύνες του για την αντιαθλητική και αντισυμβατική συμπεριφορά του απέναντι στο σύλλογο.

Παραγνωρίζει ο εν λόγω «αθλητής» ότι παρότι σε εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία η ομάδα τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις απέναντί του, συμπεριλαμβανομένων διευκολύνσεων που ο ίδιος επιθύμουσε. Και αμφιβάλλουμε αν στην πολυετή και πλούσια πορεία του στον αθλητισμό είχε ξανασυναντήσει άλλες παρόμοιες συνθήκες και τέτοια πρωτοφανή συνέπεια.

Αποκρύπτει ότι την πλέον κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος αποδεδειγμένα προσέγγισε άλλες ομάδες (κάποιες μάλιστα και ανταγωνιστικές του συλλόγου μας) και διαπραγματευόταν την μεταγραφή του, προφανώς χωρίς την έγκριση του συλλόγου.

Και εν τέλει και ενώ ο σύλλογός μας πρωταγωνιστεί στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει να συμμετέχει στις δραστηριότητές της, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά. Είναι προφανές ότι η Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας απαιτεί τη δημόσια συγγνώμη του «αθλητή» και επιφυλάσσεται για κάθε ενέργεια η οποία θα διασφαλίσει το κύρος της. Ωστόσο θα συμφωνήσουμε με τον εν λόγω «αθλητή»: Πράγματι αυτές οι συμπεριφορές πάνε πίσω το άθλημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ