Το ταμείο του Ολυμπιακού από την παρουσία του Μπλατ

Αναλύει ο coach Τζαννής Γιάννης Αδάμ

Το ταμείο του Ολυμπιακού από τη παρουσία του Coach Blatt είναι μείον. Παραδίδει καμένη γη. Εάν  ο Ολυμπιακός ήταν στο ¨Χρηματιστήριο¨ θα είχε απωλέσει όλη τη κεφαλοποίησή του και θα είχε βγει από το ¨ταμπλό.

Πριν προχωρήσω στην ανάλυση μου θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για την υγεία του Coach Blatt όπως και να καταφέρει να συνεχίσει αφού αποτελεί κόσμημα για τα γήπεδα ανεξάρτητα εάν απέτυχε παταγωδώς στον Ολυμπιακό.

Η κριτική είναι για όλους και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες που εργάζονται στα υψηλοτέρα επίπεδα και αμείβονται αδρά. Έχουν καταφέρει στη διαδρομή τους να «αποκτήσουν» ειδικό βάρος, σεβασμό και  μέσα από αυτά να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον Οργανισμό που εκπροσωπούν. Για όλα αυτά  προσελήφθη ο Coach Blatt όπως και για να χρησιμοποιηθεί και σαν ανάχωμα- ασπίδα στις δύσκολες συνθήκες που θα ακολουθούσαν από τη μείωση του μπάτζετ αλλά κυρίως της οικονομικής ασυνέπειας.

Τα λάθη

Όσοι υποστηρίζουν ότι θα έπειθε υπερπαίκτες (από τη προϋπηρεσία του) ή υπερταλέντα (από τις διασυνδέσεις του) ζουν σε άλλη εποχή. Όσοι πάλι τον δικαιολογούν ότι βρήκε μια άσχημη κατάσταση τότε δεν έπρεπε να έρθει, να συμφωνήσει (θυμίζω τις δηλώσεις του ότι στη πρόταση του Ολυμπιακού ήταν αδύνατον να αρνηθεί απαντώντας καταφατικά στο πρόγραμμα του).Εάν στη συνέχεια τον κορόιδεψαν ή παρουσιάστηκαν τα προβλήματα έπρεπε να παραιτηθεί και όχι να δικαιολογεί, να στηρίζει τη διοίκηση  και ρητορικά να αποφεύγει τα αυτονόητα…!!!

Σε κάθε δουλειά, εταιρεία τα στελέχη αποδεχόμενοι τις συνθήκες αυτομάτως παίρνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ειδικά δε όταν είσαι ο Head Coach με εν λευκώ αποδοχή. Φαντάζεστε στη θέση του Blatt να ήταν ένας Έλληνας η ο Τοmic; Θα είχαν απελαθεί μετρά το μήνα του μέλιτος… Ο Ολυμπιακός μετά τα 2 αρχικά παιχνίδια του στη περσινή Euroleague (βασισμένα στην εξωφρενική ευστοχία στα 3p που δε ξαναπαρουσίασε)δεν έδειξε  τίποτα εξαιρετικό και ότι κατάφερε σπασμωδικά ήταν μοντέλο Σφαιρόπουλου (κατά γενική αποδοχή) μέχρι να διαλύσει.

Η διάλυση της «παλιοπαρέας»

Δεν υπήρχαν κανόνες ,ρολόι, προτεραιότητες, επιλογές και πάνω από όλα το κίνητρο που χαρακτήριζε τον Ολυμπιακό μέσα από τη «παλιοπαρέα» Σπανουλη, Πριντεζη, Παπανικολαου, Μαντζαρη,Μιλουτινοφ που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε ο Blatt με αποκορύφωμα το «ξενέρωμα- αδρανοποίηση» του¨Σπανουλη. Δε συζητώ για την εξαφάνιση Μαντζαρη (δεν υπήρχε η πολυτέλεια απαξίωσης του) και τα ¨χαριτολογήματα¨ με Μπόγρη (που τελικά τον έδιωξε πρώτο).

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ CLUB. Όλοι ήθελαν να επενδύσουν σε αυτή την ομάδα λόγω της δεδομένης ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ που θα αποκτούσαν (πχ Χαινς,Ντανστον,Χαντερ,Μπριτζ,Χακετ,Σλουκας κα…) υπογράφοντας χαμηλά συμβόλαια προσδοκώντας στη συνέχεια κατά τεκμήριο εκτόξευση των αποδοχών τους. Ένας πετυχημένος προπονητής κερδίζει τίτλους όχι αν αφήνει παρακαταθήκη μια καλή ομάδα,(Ιωαννίδης- Ιβκοβιτς αφήσαν με παιδομαζώματα βάσεις για 10 χρόνια), αλλά με το να αναδεικνύει νέους παίκτες, να γεμίζει το γήπεδο, και να υπερεκμεταλεύεται τις δυνατότητες του συλλόγου του.

ΥΓ: Ο Ποκουσεφσκι πότε θα μπει στο πρόγραμμα…του Ολυμπιακού; Στη θέση του παίζουν πάνω από 5 παίκτες…Στου Κόνιαρη αντιθέτως κανένας…καλύτερος του αλλά δε παίζει μέχρι τώρα

Τζαννής Γιάννης Αδάμ
Head Coach Basketball

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ