Μπασκετικό «άδειασμα» Γιοκουμπάιτις στον Σπανούλη

Αναφορά στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη από την ομάδα του Ολυμπιακού έκανε ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, μιλώντας στο Gazzetta, στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της Μπαρτσελόνας για την Euroleague.

Είναι γεγονός ότι ο νεαρός παίκτης δεν υποτίμησε τον πρώην εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας με μπασκετικά κριτήρια και αγγίζοντας την ωμή αλήθεια (όσο και αν μας ενοχλεί, ειδικά την ώρα που αναπαράγονται αυτές οι γραμμές), δεδομένης της αγωνιστικής ετοιμότητας του τέως αθλητή τη τελευταία σεζόν.

Ειδικότερα, τόνισε για τον εν λόγω θέμα: «Το τέλος της καριέρας του ήταν ένα πλήγμα για το μπάσκετ γενικότερα, πολλώ δε μάλλον για τον οργανισμό της ελληνικής ομάδας, που έχασε τον φυσικό της ηγέτη. Θυμάμαι καλά την περίοδο που πήγε στον Ολυμπιακό και τα άλλαξε όλα, γιατί τότε ήμουν 11-12 χρονών και είχα αρχίσει να βλέπω τον εαυτό μου σαν μελλοντικό μπασκετμπολίστα.

Νομίζω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος χωρίς αυτόν, χωρίς αυτό να αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς έναν τόσο μεγάλο “θρύλο”. Απλά, η αποχώρησή του, επέτρεψε στον προπονητή να αλλάξει το στυλ της ομάδας και να βελτιώσει την ταχύτητα σε άμυνα κι επίθεση. Είναι λίγο περίεργο που το λέω αυτό, αλλά χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ