Ένας αυλικός στο πριγκιπάτο…

Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο καιρός λέγανε κάποτε. Τώρα συμβαίνει κάτι αντίθετο. Ναι, στο παιχνίδι-έναρξη της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα στο Μονακό, ο Παναθηναϊκός των έξι αστεριών είναι η ομάδα με τη μικρότερη αίγλη και η Monaco, που ντεμπουτάρει στη διοργάνωση το μεγάλο φαβορί.
Οι αυλικοί όμως σήμερα επισκέπτονται το πριγκιπάτο των Μονεγάσκων με μοναδικό τους στόχο τη… ληστεία και την απόδραση από το παλάτι με ένα ροζ φύλλο στην τσέπη τους.

Euroleague, Μονακό - Παναθηναϊκός: «Πέταξε» για την πρώτη μάχη το τριφύλλι

Οι πράσινοι λοιπόν έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με άπλετο ατομικό ταλέντο, ενθουσιασμό (πρώτο ματς στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης στην ιστορία του οργανισμού) αλλά και μεγάλη απειρία και έλλειψη συνοχής. Μην ξεχνάμε, πως εκτός του Rob Gray άπαντες οι παίκτες του Mitrovic είναι νεοαποκτηθέντες και συν τοις άλλοις, η Monaco έδωσε το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, όπερ σημαίνει πως ο μεγάλος αστέρας του συλλόγου, ο Mike James, θα παίξει για πρώτη φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος να αγωνιστεί στο χαμηλό ποστ απέναντι σε έναν εξαιρετικό παίκτη πλάτης όπως ο Motiejunas. Για να είμαστε ακριβείς, εκτός του Καββαδά, δεν υπάρχει άλλος ψηλός με κιλά και μέγεθος που να μπορεί να ματσάρει χωρίς βοήθεια την επιβλητική παρουσία του Λιθουανού. Με τον Καββαδά τα επιθετικά συστήματα είναι πολύ συγκεκριμένα και περιορισμένα για την επίθεση του Πρίφτη, οπότε δεν υπάρχει προφανώς πιο συμβατή επιλογή από αυτή της βοήθειας, όταν οι Γάλλοι στοχεύουν να φορτώσουν μπάλες στον βασικό ψηλό τους χαμηλά στο ζωγραφιστό. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Πρίφτης σίγουρα έχει κυκλώσει τους λίγους καλούς σουτέρ θέσης των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα πλην του Andjusic και ίσως του Will Thomas οι Μονεγάσκοι στερούνται spot shooting, κάτι που δίνει δυνατότητα στον ΠΑΟ να επιλέξει, ποιον παίκτη θέλει να σημαδέψει ως “τζόγο”. Κρατήστε το αυτό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0: Ανώμαλη προσγείωση και ΠΑΣάς... ως  συνήθως! (vids)

Γενικότερα, μιλάμε για δυο από τις πιο δυνατές αθλητικά ομάδες στη διοργάνωση, οι οποίες έρχονται σε μετωπική σύγκρουση στο πρώτο κιόλας ματς της σεζόν. Για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση δεν θα πρέπει να επιτρέψει στους γηπεδούχους να πατήσουν γκάζι και να ανοίξουν τον ρυθμό, κρατώντας το Pace σε χαμηλά επίπεδα. Μεγάλο βάρος επωμίζεται με το καλημέρα ο Kendrick Perry, ο οποίος καλείται κόντρα σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα προπονημένο σύνολο να δώσει κατευθύνσεις στο παιχνίδι της νέας του ομάδας και να μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα -στο δεδομένο pressing που θα παρουσιάσουν οι Γάλλοι- από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Το αν καταφέρει να εκθέσει τα αργά πόδια των Gray ή Westermann, που πιθανότατα θα τον μαρκάρουν, στο ένας εναντίον ενός ή αν μπορέσει να πάρει ανάσες και κραδασμούς από τον Mike James, ωθώντας τον Mitrovic να ψηλώσει και αυτόματα να χάσει επιθετικό ταλέντο, θα αποδειχθεί ζήτημα κομβικής σημασίας και θα δώσει άλλη υφή στο παιχνίδι. Γενικά το staff των πρασίνων έχει δουλειά. Το total switching πιθανόν να προτιμηθεί απέναντι σε μια ομάδα που κατευθύνεται περισσότερο στην ατομική φάση στο επιθετικό της παιχνίδι, ενώ το rebound είναι επίσης ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός, ειδικότερα απέναντι στους πολύ δυνατούς στο συγκεκριμένο κομμάτι, Donta Hall, Boutsiele και Motiejunas.
Αυτά τα ολίγα και καλή σεζόν να έχουμε…

UNICS Kazan vs. AS Monaco - Game - Welcome to 7DAYS EuroCup

Υ.Γ: Κόουτς απλά έχε στη θύμησή σου αυτή την εικόνα…

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ