Π. Αθανασόπουλος στο «The Momentum»: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις πρωταγωνιστικές μας βλέψεις

Καλοκαίρι 2021 και η αδημονία για την έναρξη και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής σεζόν, είναι μεγάλη για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι προγραμματισμοί και τα σχέδια ζυμώνονται αυτή την περίοδο και ο Φοίνικας Πειραιά (Α Εσκανά Ανδρών) είναι μια τέτοια περίπτωση. Η ομάδα τρέχει τον σχεδιασμό της και το «Τhe Momentum.gr» ήρθε σε επικοινωνία με την «αιτία» του ζωηρού παρόντος της.

Ο λόγος για τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια έχει αναμειχθεί στα αγωνιστικά δρώμενα του ανδρικού τμήματος και των ακαδημιών, θέτοντας μεγάλους και υψηλούς  στόχους.

Κ. Αθανασόπουλε, τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που «τρέχετε» το ανδρικό τμήμα του Φοίνικα. Το έχετε μετανιώσει;

Σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα που νιώθω χαρούμενος και δικαιωμένος για αυτή μου την απόφαση. Δεν είμαι οπαδός του φευγαλέου αλλά του προγραμματισμού και του ταξιδιού. Ανέλαβα το αντρικό τμήμα στην Γ΄ Εσκανά με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Τη νέα σεζόν συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α’ Ανδρών. Επομένως, το ταξίδι μας μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται πετυχημένο. Επαναλαμβάνω όμως, «μέχρι τώρα»…

Η τελευταία σας φράση μπορεί και να χαρακτηριστεί ως «ντρίπλα» κορυφής;

Δεν πρόκειται για καμία ντρίπλα. Είναι ξεκάθαρη εκδήλωση διάθεσης  πρωταθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Πέρυσι, ο Φοίνικας έχτισε ομάδα ανόδου. Η διακοπή του πρωταθλήματος σας πείραξε;

Σίγουρα ήταν λυπηρό που δεν υπήρξε αγωνιστική δράση και τα πρωταθλήματα θεωρήθηκαν ως μη γενόμενα. Ωστόσο, εξετάζοντας τους λόγους που συνέβη όλο αυτό, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν έχουμε παρά να δηλώνουμε ευγνώμονες που είμαστε υγιής και κάνουμε την κουβέντα αυτή τώρα.

Είναι γεγονός ότι χτίσαμε πριν από ένα χρόνο με τον προπονητή της ομάδας, Χρ. Πουτουλίδη ένα δυνατό και ποιοτικό σύνολο για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Αυτό θα κάνουμε και φέτος, με παράταση ενός έτους. Η πίστη στο πλάνο δεν κάνει εκπτώσεις και στάσεις.

Tον χειμώνα διαβάσαμε ένα δημόσιο ευχαριστήριο μήνυμα (ΕΔΩ) των παικτών προς το πρόσωπό σας. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία των ίδιων των παιδιών, που πραγματικά με συγκίνησε. Το μόνο που θέλω να πω, είναι πως προτεραιότητα της ομάδας είναι η συνέπεια των λεκτικών δεσμεύσεών της ως προς τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Για μένα αυτό είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Οι προπονήσεις της ομάδας έχουν σταματήσει;

Όχι βέβαια. Διεξάγονται κανονικά και πρόκειται να τερματίσουν στις 20 Ιουλίου. Υπάρχει όρεξη από τα παιδιά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προς τα τέλη Αυγούστου.

Βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα παιδιά εκείνα που έρχονται για να δοκιμαστούν στην ομάδα. Στις προπονήσεις της μεταβατικής περιόδου η συμμετοχή νέων προσώπων είναι αθρόα και αν την συγκρίνουμε με την προ τριετίας κατάσταση, γίνεται αντιληπτό το αποτύπωμα που έχει αφήσει η ομάδα στις συνειδήσεις της μπασκετικής πιάτσας.

Τέλος, στο «The Momentum» μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους για την σχέση τους με τον κ. Αθανασόπουλο, ο προπονητής Χρ. Πουτουλίδης, η assistant coach Έφη Μονδερά και οι παίκτες Δ. Παπαντωνίου, Χ. Χωματάς

Xρήστος Πουτουλίδης

Μετά από μια αποχή 2.5 ετών λόγω προσωπικών ζητημάτων και όντας επιφυλακτικός μέσα στην γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατούσε στο μπάσκετ ήμουν αρκετά διστακτικός σχετικά με την εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε αγωνιστικό εγχείρημα.

Ωστόσο μετά από την πρώτη μας συνάντηση βλέποντας την διάθεση, το μεράκι και την πίστη στο όραμα που είχε γι’ αυτό το εγχείρημα, οι δεύτερες σκέψεις που έκανα με εγκατέλειψαν αμέσως. Τέσσερα χρόνια μετά χαίρομαι πολύ που πήρα αυτή την απόφαση και ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αν είναι αλήθεια αυτό που βιώνω.

Η παρουσία του στην ομάδα αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία και ταυτόχρονα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το πως πρέπει να λειτουργούν όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πέρα και πάνω απ ‘ όλα όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του ανθρώπου ανεξάρτητα από την ιδιότητα του. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό άνθρωπο από πλευράς ήθους , καλοσύνης και ανιδιοτέλειας.

Για να μην μακρηγορώ θέλω από καρδιάς να του ευχηθώ να είναι υγιής τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του και να παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ για όσο περισσότερο γίνεται καθώς τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη το άθλημα.

Έφη Μονδερά

Είμαστε τυχεροί που στην ομάδα υπάρχει ένας άνθρωπος που κάνει τις επιθυμίες και τα θέλω μας πράξη. Δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον συνεργασίας για τα δεδομένα της εποχής ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε στο χώρο που αγαπάμε και να υπηρετούμε το άθλημα μας με ηρεμία και ενθουσιασμό.

Δημήτρης Παπαντωνίου

Σαν καινούριο μέλος και εγώ σε αυτήν την ομάδα, δεν μπορώ να μην σταθώ σε αυτόν τον άνθρωπο που μέσα σε όλη αυτήν την χρονιά της τρέλας και της αβεβαιότητας ήταν δίπλα  μας να μας στηρίξει ψυχολογικά.

Παρείχε στήριξη κάθε είδους σε όλους μας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε αγωνιστική δράση και ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας και όχι στο γήπεδο! Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος είναι όλη η ομάδα, χωρίς δόση υπερβολής. Σπανίζουν άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία στο μπάσκετ

Χάρης Χωματάς

Απ την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επικοινωνία με τον κ. Αθανασόπουλο πέρσι τέτοια περίοδο αντιλήφθηκα ότι εκτός από μια ισχυρή προσωπικότητα είναι κι ένας χαρακτήρας απ αυτούς που σε κοιτάζουν στα μάτια και σου λένε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.

Σου μεταδίδει την θετική του ενέργεια και το σημαντικότερο όλων διακρίνεται απ την πρώτη στιγμή το πάθος του για το μπάσκετ κι η αγάπη του για την ομάδα

Είναι ένα υπόδειγμα παράγοντα, απ αυτούς που λείπουν πολύ απ τον ελληνικό μπάσκετ και κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα.

Eπιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ