Μια παραπάνω τιμή και «δόξα» στους ερασιτέχνες

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε λουκέτα σε πολλές από τις αγαπημένες μας συνήθειες και δραστηριότητες. Μια από αυτές ήταν και ο αθλητισμός, για μεγάλη μερίδα κόσμου. Όσον αφορά τον οργανωμένο, όλοι βίωσαν την απότομη διακοπή του, με αποτέλεσμα δύο σχεδόν χρόνια χωρίς επαφή με αυτό που ξέραμε προ Covid.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λοιπόν και δη το μπάσκετ που καταπιανόμαστε, οι πρωταγωνιστές του είναι παιδιά που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και στιγμές από την καθημερινότητά τους.

Είναι παιδιά που δεν βιοπορίζονται αποκλειστικά από το άθλημα, αλλά συμπληρώνουν ένα σημαντικό  συναισθηματικό και ψυχικό κομμάτι της προσωπικότητάς τους. Το ιδιαίτερο μότο που έχουμε δει όλοι κατά καιρούς να κυκλοφορεί σε πολλά διαδικτυακά προφίλ, του τύπου «Δεν μπορώ σήμερα. Έχω προπόνηση» έχει μεγάλη δόση ρεαλισμού.

Η αιτία αυτού του προλόγου δεν εδράζεται στην καταγραφή της πραγματικότητας των εκπροσώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κάθε άλλο. Ο αθλητής του Παγκρατίου, Μάριος Δόξας είχε μια άτυχη στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του εναντίον του Αμύντα για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι σοβαρά, με αποτέλεσμα να αναμένεται να περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου.

Το μήνυμα του αθλητή:

Οι στιγμές αυτές είναι πιο δύσκολες από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και ειδικά όταν πρόκειται για ερασιτέχνες, όλοι καταλαβαίνουμε ή μπορούμε καλύτερα να συνειδητοποιήσουμε τις δυσκολίες που επιφυλάσσει μια τέτοια κατάσταση στον επαγγελματικό βίο του αθλητή (πέρα από τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει πιο δυνατός).

Επομένως, η καταγραφή αυτού του συμβάντος γίνεται για εσωτερικούς μονολόγους, τόσο των παικτών όσο και των παραγόντων που έχουν διοικητικά πόστα στις ομάδες. Και κυρίως στους δεύτερους,  ο σεβασμός και η ευαισθησία να έχουν υψηλή θέση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους ως προς αυτά τα παιδιά. Μια παραπάνω λοιπόν τιμή και «δόξα» στους ερασιτέχνες

ΥΓ: Η φωτό του παίκτη που ψάχνει παρηγοριά στην αγκαλιά του προπονητή του, συγκινητική το λιγότερο

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ