Basket League: Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ημιτελική φάση των play offs της Basket League.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Λαύριο και Προμηθέας Πατρών ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ιωνικού, ΠΑΟΚ, Κολοσσού και Περιστερίου αντίστοιχα, σε μια σειρά αγώνων που αναμφισβήτητα κράτησε ζεστό το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.

Τα ζευγάρια

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Λαύριο – Προμηθέας Πατρών

Το πρόγραμμα

1ος αγώνας

Τετάρτη 19/05 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 21:15

Πέμπτη 20/05 Λαύριο – Προμηθέας 21:00

2ος αγώνας

Παρασκευή 21/05 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 21:15

Σάββατο 22/05  Προμηθέας– Λαύριο 18:00

3ος αγώνας

Κυριακή 23/05 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 21:00

Δευτέρα 24/05 Λαύριο – Προμηθέας 20:00

4ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Τετάρτη 26/05 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 20:00

Πέμπτη 27/05 Προμηθέας– Λαύριο 20:00

5ος  αγώνας (αν χρειαστεί)

Παρασκευή 28/05 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 17:00

Σάββατο 29/05 Λαύριο – Προμηθέας 20:00

Οι προσδοκίες μας

Σίγουρα η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα σε συνάρτηση με την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές των play offs, δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους πράσινους.

Παράλληλα αξίζει να λάβουμε υπόψη μας ότι η απογοητευτική παρουσία του Παναθηναϊκού στην φετινή Ευρωλίγκα συνοδεύει την διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων (πρωτάθλημα και κύπελλο) με ένα μεγάλο «πρέπει».

Όσον αφορά την σειρά με την ΑΕΚ, οι πράσινοι είναι σαφώς ανώτεροι και πολύ δύσκολα θα χάσουν αγώνα από την Ένωση. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν το βάθος των αντιπάλων τους και η απουσία (τραυματισμός) του Αμερικανού ηγέτη τους, Κιθ Λάνγκφορντ ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο του δύσκολου έργου τους.   

Από την άλλη πλευρά, διαφορετικά είναι τα δεδομένα που ισχύουν για το ζευγάρι Λαύριο – Προμηθέας Πατρών. H πορεία των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη, με το Λαύριο να ενθουσιάζει κάθε φίλο του αθλήματος για την σταθερή και ανοδική του απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Ενδεικτικό στοιχείο της τεράστιας επιτυχίας του, οι χθεσινές δηλώσεις του αντίπαλου coach, Μάκη Γιατρά, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το Λαύριο έχει πάρει ένα πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια, ας κερδίσει ο καλύτερος και ο κόσμος να ευχαριστηθεί μπάσκετ».

Αναφορικά με τον Προμηθέα, η πατρινή ομάδα έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και το πιστό ραντεβού της με τις τελικές φάσεις των θεσμών τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.  Άκρως ενδιαφέρουσα σειρά που δεν χωρά προγνωστικά και θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων μας.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ