Δημοσιογραφία… copy paste

Δυστυχώς στην πραγματικότητα του διαδικτύου υπάρχουν διαφορετικοί ορισμοί λέξεων και συμπεριφορών. Ο κόπος, το μεράκι και ο ενθουσιασμός της δημιουργικότητας  φαίνεται πως είναι αμελητέες έννοιες.

Πριν από λίγη ώρα, το φαινόμενο αυτό επαληθεύτηκε με θλιβερό τρόπο. Ειδικότερα, το «Τhe Momentum.gr» είχε την χαρά να επικοινωνήσει με τον αθλητή Γιάννη Γκρινιάρη της νεοφώτιστης ομάδας στην Γ’ Εθνική, του Τελεθριακού.

Το basketa.gr προχώρησε στην αναδημοσίευση της συγκεκριμένης συνέντευξης, χωρίς να έρθει σε επικοινωνία με το μέσο και τον συντάκτη του σαιτ. Πρόκειται για τον ορισμό της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν είναι δυνατόν να αντιγράφεται μια συνέντευξη και μάλιστα να φέρει σε περίοπτη θέση το όνομα του αρθρογράφου(!!!) του basketa – εκείνου δηλαδή που έκανε τον «κόπο» να κάνει το copy paste  και η αυθεντική πηγή να υποτιμάται κατά τέτοιον τρόπο.

Το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα είδος επικοινωνίας και υιοθετήθηκε μια στάση καφενείου. Εμείς σαν «The Momentum.gr» δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αναδημοσιευτεί η συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά κατόπιν συνεννόησης.

Δεν διεκδικούμε πρωτεία και διακρίσεις. Σκοπός της σελίδας είναι να αναδείξει την ομορφιά του μπάσκετ και από άλλες σκοπιές, καθαρές, δίκαιες και διαυγείς.

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ