«Απόστολοι» του Momentum δύο αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ

Όσο και να προσπαθείς να σκαλίσεις τις αιτίες μιας συμπεριφοράς ή μιας στάσης ενός προσώπου, είναι λίγο δύσκολο και συνάμα αγενές να έχουν τα λόγια σου το χαρακτήρα του απόλυτου.

Η ευγένεια και η πρόθεση είναι ζητήματα μείζονος σημασίας και δυστυχώς εκλείπουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εποχή των εντυπώσεων.

Η εισαγωγή αυτή είναι απαραίτητη, καθώς το θέμα της συμμετοχής των αστεριών του μπάσκετ στο προσεχές παγκόσμιο της Κίνας, είναι ευαίσθητο και χρήζει ψύχραιμου «σκαλίσματος».

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται αναμφισβήτητα, η μαζική αποχή των NBAers, από τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας (ΗΠΑ). Το Momentum.gr, ασχολήθηκε με το εν λόγω ζήτημα κάνοντας αναφορά στην αλλαγή του γενικότερου κλίματος στο μπάσκετ, με τους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Σέρχιο Γιούλ να επιβεβαιώνουν ότι διάβασαν το κείμενό μας!

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (Μπλέιζερς – ΗΠΑ)

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν ένας από τους πρώτους ΝΒΑers που δήλωσαν ότι δεν θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

«Άρχισαν να αποχωρούν οι παίκτες ένας-ένας, ο Χάρντεν, ο Ντέιβις, εγώ, ο Λίλαρντ. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που αρνήθηκα, γιατί σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους Μπλέιζερς. Νομίζω όμως ότι κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν ‘γιατί να πάω και ίσως να είμαι το πρόσωπο μίας ομάδας που ηττήθηκε;

Αυτά τα έξτρα ‘μίλια’ δεν είναι καλά για παίκτες που έχουν ήδη μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ.

Δεν θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία ή την Κίνα και να επιστρέψω και να προετοιμαστώ για την σεζόν. Ειδικά από την στιγμή που έχω την ευκαιρία να προγραμματίσω τον τρόπο που θα προετοιμαστώ, θα προπονηθώ και θα ξεκουραστώ, ώστε να φτάσω στο πικ μου την κατάλληλη στιγμή».

Σέρχιο Γιούλ (Ισπανία – Ρεάλ Μαδρίτης)

«Τα “παράθυρα” της FIBA δεν επιτρέπουν στους κορυφαίους παίκτες κάθε εθνικής να συμμετέχουν, είτε πρόκειται για NBAers είτε για παίκτες της Euroleague, κι αυτές οι δύο διοργανώσεις δεν σταματούν ποτέ, οπότε δεν έχει λογική. Μού αρέσει να παίζω με την εθνική ομάδα, αλλά προφανώς η Ρεάλ είναι η ομάδα που με πληρώνει. Αν έχω ένα ματς με την Ρεάλ και την εθνική την ίδια ημέρα, φυσικά θα παίξω με την Ρεάλ. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του ΝΒΑ. Υπάρχει πρόβλημα κατανόησης μεταξύ των δύο διοργανώσεων, έτσι ώστε όλα να είναι βιώσιμα».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό από όλους, ότι η εποχή έχει αλλάξει άρδην. Μαζί της και το προϊόν που λέγεται μπάσκετ. Η επιβεβαίωση των δύο αυτών παικτών ως προς τη δημοσίευση του Momentum, αφορά την απουσία συναισθήματος και ρομαντισμού, την αναφορά στη λέξη «χρήματα» και την έλλειψη του μέτρου από τους ιθύνοντες του μπάσκετ σχετικά με το καλεντάρι των αγώνων σε μια σεζόν.

ΜακΚόλουμ και Γιούλ είπαν την ωμή αλήθεια χωρίς φίλτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ