Πώς θα εξελιχθεί το χαστούκι σε φίλημα

Οι ήττες κόντρα σε Μπούργος και Ανδόρα στοίχησαν στη Ρεάλ την παρουσία της στην διεκδίκηση του ισπανικού πρωταθλήματος.Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο άσχημες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, που έδινε από το 2009 το παρών στα ημιτελικά.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε τα πάντα γύρω μας και πόσο μάλλον στον αθλητισμό, που όλα στηρίζονται στον αγωνιστικό ρυθμό και τη διάρκεια. Η ομάδα δεν έκανε πειστικές εμφανίσεις και βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας της στο παρκέ, δεν άξιζε να συνεχίσει.

Ο δίκαιος Λάσο

Ο προπονητής των μαδριλένων ήταν δίκαιος για ακόμη μια φορά στις τοποθετήσεις του, πριν οριστικοποιηθεί το «δράμα» του αποκλεισμού.

«Δεν είχαμε πίεση, δεν παλέψαμε, δεν κυνηγήσαμε τις φάσεις στην επίθεση. Δεν παίξαμε ως ομάδα, δεν είχαμε συγκέντρωση… Ίσως δεν αξίζει καν να προκριθούμε στην επόμενη φάση» είπε χαρακτηριστικά μετά την ήττα από την Ανδόρα (91-75).

Σπουδαία δήλωση από έναν προπονητή ομάδας τέτοιου βεληνεκούς και συνεχούς «πρέπει». Δεν ωραιοποίησε τίποτε και περιέγραψε απλά και όμορφα την αλήθεια ΌΛΩΝ. Αυτών που βλέπουν καθαρά τα γεγονότα και δεν ψάχνουν δικαιολογίες για τις αποτυχίες τους.

Είναι άραγε αποτυχημένος ο Λάσο;

Αφελές ερώτημα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι. Δυστυχώς οι περισσότεροι από όσους εμπλέκονται στον πρωταθλητισμό κάθε επιπέδου, δίνουν σημασία σε αυτό που φαίνεται, την εικόνα και τις εντυπώσεις. Λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν το άθλημα και εξελίσσονται.

Η διάρκεια της ομάδας και η απόδοσή της σε όλες τις διοργανώσεις δεν είναι τυχαία. Δεν είναι επίσης εύκολο να διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο ρόστερ με τόσες μαζεμένες μπασκετικές προσωπικότητες. Αυτό και δεν είναι δείγμα επιτυχίας για έναν προπονητή.

Η πιθανή «μαντεψιά»

Σωστή και ωραία επίσης η υπόσχεση που έδωσε ο Γιουλ. «Στις καλές στιγμές, και ακόμη περισσότερο στις δύσκολες, είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα, το προπονητικό σταφ και όλους τους ανθρώπους της. Θα επιστρέψουμε!», έγραψε.

Αρχηγική και μεστή. Ίσως είναι άτοπο και άκαιρο να γίνει κάποια πρόβλεψη, αλλά η φετινή άτιτλη χρονιά της Ρεάλ ίσως αποτελέσει οδηγό επιτυχιών για την επόμενη!

Τέτοια αποτελέσματα αντιμετωπίζονται με δύο τρόπους. Με σιωπή και δουλειά. Στις δηλώσεις που παραθέσαμε και διαβάσαμε, είναι καταφανέστατη η δίψα για αυτό που θα έρθει και θα συνοδευτεί με καπελάκια και σαμπάνιες…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ