Στους «ευνοημένους» του κορονοϊού το Netflix – Στα ύψη τα έσοδα και οι νέοι συνδρομητές

Στους «ευνοημένους» του κορονοϊού ανήκει το Netflix, καθώς ο εγκλεισμός στο σπίτι αύξησε κατακόρυφα τις συνδρομές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι αρχικής πρόβλεψης (προ κορονοϊού) για αύξησή τους κατά 7 εκατομμύρια. Έτσι, ανέβασε πλέον τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του, διεθνώς, σε σχεδόν 183 εκατομμύρια.

Έσοδα

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

«Το Netflix είναι και θα συνεχίσει να είναι η εταιρεία media που έχει υποστεί τη μικρότερη επίπτωση από την Covid-19. Το προϊόν της ταιριάζει σχεδόν τέλεια σε έναν πληθυσμό που ξαφνικά έχει βρεθεί κλεισμένος μέσα στο σπίτι», δήλωσε στο BBC ο αναλυτής Έρικ Χάγκστρομ της εταιρείας eMarketer.

Το ερώτημα

Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πόσους από τους νέους συνδρομητές θα καταφέρει το Netflix να κρατήσει σε πιο μόνιμη βάση, καθώς θα αυξηθεί σταδιακά ο ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες streaming, όπως οι Disney Plus και Amazon Prime, ενώ παράλληλα θεωρείται δεδομένη η ύφεση. Το Netflix ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζει καμία αύξηση στις τιμές των συνδρομών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ