Επιτακτική η παρουσία του καθρέπτη

Δυσάρεστη αφορμή για αρνητικό σχολιασμό, δίνει το μπάσκετ της χώρας μας, καθώς η είδηση της επίθεσης ομάδας αγνώστων σε ταξί που επέβαιναν οι διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο άτυχος της εν λόγω επίθεσης, Λουίτζι Λαμόνικα υπογράμμισε χαρακτηριστικά για το περιστατικό πως: «Οι ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Είμαι καλά. Χτύπησα στο πηγούνι και το χέρι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω το επόμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καταδίκασε με ανακοίνωσή της τα όσα έγιναν. Ωστόσο, η ουσία δεν βρίσκεται στους τύπους αλλά στις πραγματικές προθέσεις αυτών που επικρότησαν μια τέτοια ενέργεια ενδόμυχα και με την εκκωφαντική σιωπή τους, όταν ο πρότερος και νυν βίος τους έχει φασαρία…

Ανεξήγητα γιατί

Παράλληλα, ανεξήγητη παραμένει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί για τον Ιταλό διαιτητή.  Πολλάκις, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναφέρονται με δηκτικά σχόλια απέναντί του, δημιουργώντας «κλίμα» και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Οι κακές διαιτησίες δεν μπορούν να αποτελούν ένα αιώνιο άλλοθι για την μη υλοποίηση των εκάστοτε στόχων που τίθενται κάθε φορά.

Ρητορικά ερωτήματα

Πραγματικά, όμως ευθύνεται ο κ. Λαμόνικα για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην εν λόγω διοργάνωση;

Ευθύνεται ο κ. Λαμόνικα που η ομάδα δεν έχει καμία βελτίωση σε αγωνιστικό επίπεδο;

Ευθύνεται ο κ. Λαμόνικα που ο ανταγωνισμός έχει ανέβει σημαντικά και η ομάδα βρίσκεται σε άλλη πλέον σελίδα της ιστορίας της;

Καμία από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις όμως δεν έχουν κανένα νόημα, εάν οι αρμόδιοι που επιμελούνται τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της ομάδας δεν κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέπτη και αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα πράγματα και τις καταστάσεις.

Ας αφήσουμε στην άκρη τους φανατισμούς και να ευθυγραμμιστεί η αγωνιστική προετοιμασία με την σωστή νοοτροπία και τις μετρημένες βαρύγδουπες δηλώσεις.

Όσο επικρατούν ανεδαφικές προσδοκίες, τόσο θα γιγαντώνεται το χάσμα από την επίτευξή τους…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ