Wild Card ή Wild Life;

19/9 Σήμερα, ημέρα Πέμπτη και δύο κατηγορίες τις ΕΟΚ και ακόμα δύο της ΕΣΚΑΝΑ, βρίσκονται σε αναστάτωση και σε προφανή θέση αδικίας καθώς η νέα μόδα είναι το μπάσκετ να μη νικά, αφού το χρήμα μιλά. 

Μετά από ένα καλοκαίρι όπου ο Μίλωνας, ο Πρωταθλητής της Α2 κατηγορίας δεν ανέβηκε στην Α1 και αντί να αντικατασταθεί με το αμέσως επόμενο σωματείο, (Ηρακλής) η θέση έμεινε κενή και η μοιρασιά στην πίτα των τηλεοπτικών έγινε μικρότερη kai ακολούθησαν οι παράλλογοι  (αθλητικά) προβιβασμοί ομάδων που με το ζόρι τα κατάφεραν πέρυσι στις κατηγορίες που συμμετείχαν. 

Σε ένα κόσμο εν έτη 2024 που είτε είσαι πρώτος, είτε τελευταίος, μας πέρασαν ότι η προσπάθεια ”μετράει΄΄ και επιβραβεύονται όλοι, Τα κενά στις κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ καλύπτονται με wild cards, αντί να επιβραβεύονται οι νικητές εντός των τεσσάρων γραμμών. 

Τι δουλειά έχουν στις εθνικές κατηγορίες ομάδες από τη μέση των τοπικών κατηγοριών, αλλά ακόμα και ομάδες που στο παρά ένα σώθηκαν; Αντί δηλαδή να ανέβει η τρίτη ή η τέταρτη ομάδα με βάση τον βαθμολογικό πίνακα της εκάστοτε κατηγορίας, προβιβάζεται η προτελευταία σωθήσασα. 

Σκεφτείτε να δίνετε πανελλήνιες, το όριο στην Ιατρική να είναι 18.000, να βγάζετε 17.990 μόρια και να παίρνει τη θέση σας ένας  μαθητής που με το ζόρι πιάνει τη βάση επειδή πλήρωσε. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε; Ναι. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να φτιάξουμε; Όχι. Αλλά το ανεχόαμστε και θα το ζήσουμε ξανά και πιθανότατα ξανά και ξανά από ότι φαίνεται.

Ερώτηση νο 1. 

Από τις περσινές wild cards, οι ομάδες που πλήρωσαν το αντίτιμο, παραμένουν στις κατηγορίες που αγόρασαν; Μήπως αν προβιβάζονταν οι ομάδες που το άξιζαν εντός των τεσσάρων γραμμών, τα πρωταθλήματα να ήταν πιο ανταγωνιστικά και να παρέμενε το κομμάτι της ακεραιότητας αλλά και του ευ αγωνίζεσθαι στο ακέραιο;

Ερώτηση νο 2

Αν εμφανισθεί μία ομάδα από το basketaki και αιτηθεί wild card σε οποιαδήποτε κατηγορία, αν έχει τα 10-20-30-40 τα όσα χιλιάρικα χρειάζονται, γιατί να μην εισέλθει στις κατηγορίες της ΕΟΚ; Σιγά μην αφήσει θα μου πείτε η ομάδα από το basketaki το lifestream, τους σχολιασμούς, τη στατιστική, τα mvp, τα προσεγμένα γήπεδα, την λεπτομερή οργάνωση, την σωστή διαιτησία, την επί ίσοις όροις συμμετοχή αθλητών στους αγώνες και όχι να πέφτουν ουρανοκατέβατοι παίκτες με διπλά δελτία και άλλες αστειότητες που παραποιούν την ορθή εξέλιξη των πρωταθλημάτων…. κλπ κλπ

Ερώτηση νο3.

Το κατόρθωμα του Καλαφατάκη και των Αμπελοκήπων, μπορεί να σβήσει ή έστω να ισοφαριστεί στις μέρες μας με αγορά 2-3 συνεχόμενων wild cards μέχρι την Α1,(το άπειρο κι ακόμα παραπέρα)  ή πιάνεται ως Joker στη μπιρίμπα και δεν μετράει;  

Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ