Της αλλαγής… το ανάγνωσμα στις ομάδες της Euroleague

Ανασυντάξεις και επαναπροσδιορισμοί στους στόχους των ομάδων. Αυτό είναι το trend της τρέχουσας επικαιρότητας, με τις ομάδες να τρέχουν για να καλύψουν τα κενά τους και να διορθώσουν τις μουτζούρες του καλοκαιριού.

Όσον αφορά τις ομάδες της Euroleague, οι αλλαγές είναι αρκετές σε παίκτες και προπονητές.

Ξεκινώντας από την χώρα μας, ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε τον τελειωμένο εδώ και καιρό Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός σουτέρ δεν έπιασε τα αγωνιστικά στάνταρ που προσδοκούσαν στην ομάδα, με αποτέλεσμα η παρουσία του να είναι βραχύβια. Επόμενος σταθμός του, ο Ερυθρός Αστέρας.

Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι της Αδριατικής Λίγκας υπέγραψαν τους Κέβιν Πάντερ και Βλάντιμιρ Στίματς (Φενέρ) με τον Μάικλ Ότζο να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Στην «ελληνική» Φενέρ, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς καλείται να αλλάξει ριζικά την απόδοση της ομάδας του, η οποία βιώνει μια εφιαλτική πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Τόμας για τη θέση του σέντερ. Εξαιρετική κίνηση με στοίχημα την συνύπαρξή του στο παρκέ με τον Γουίλιαμς. Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο παλιός της γνώριμος Τζέιμς Νάναλι.

Στην ισπανική Μπασκόνια, για την τρίτη του θητεία επιστρέφει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος coach παραιτήθηκε προσφάτως από την τουρκική Μπεσίκτας, αντικαθιστώντας τον Περάσοβιτς. Σίγουρα, η αλλαγή του προπονητή είναι σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας, έπειτα από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά πρόκειται για μια κίνηση που στα δικά μας μάτια δεν προκαλεί ενθουσιασμό.  Απεναντίας αγγίζει το σενάριο της κουραστικής ανακύκλωσης συγκεκριμένων προπονητών.

Τέλος, στην Αρμάνι Μιλάνο ο 26χρονος Κίφερ Σάικς είναι ο στόχος του Ετόρε Μεσίνα για την θέση του γκαρντ, έτσι ώστε να περιοριστεί η κόπωση των βασικών παικτών του, με πρώτο και κύριο τον εγκέφαλο της ομάδας, Σέρχιο Ροντρίκεθ.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ