Η μοναδική αμυντική επιλογή που δουλεύει για τον ΠΑΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 73-70 (1-0)

Αρχικά να ξεκινήσω, εκφράζοντας τη θλίψη μου, για το ότι οι ελληνικοί τελικοί έχουν πέσει πολλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα αφενός να μη συγκεντρώνουν αρκετά βλέμματα πάνω τους (ούτε καν εντός συνόρων) κι αφετέρου να έρχονται πίσω σε προβολή από μέχρι πρότινος άσημα πρωταθλήματα όπως η γερμανική BBL ή η τούρκικη TBSL.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά εξ αρχής με αέρα και τη νοοτροπία του “καθαρίζω νωρίς”, όμως δεν είχε τη διάρκεια και τη συνέπεια σε κάποιες απλές εκφάνσεις του παιχνιδιού του, δίνοντας ευκαιρία στον ΠΑΟ να τον κοιτάξει στα μάτια.

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ήταν βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός σε κάποια σημεία. Και πάλι με το μέγεθος του ΟΣΦΠ δυσκολεύτηκε να περάσει την μπάλα μέσα, όμως όταν βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά του και με κάποια μακρινά σουτ, επέστρεψε πολλές φορές μέσα στο ματς και έφτασε εν τέλει να είναι μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά 1.30′ πριν το τέλος, χάνοντας το προβάδισμα με κάποια ανόητα φάουλ.

Το δίδυμο Παπαγιάννης-Αγραβάνης φαίνεται να είναι το μοναδικό που δουλεύει αμυντικά για τη ρακέτα του ΠΑΟ. Πόσο σημαντικός είναι για τον Παπαγιάννη ένας σκληρός PF δίπλα του; Πόσες φορές το έχουμε τονίσει; Ο Ολυμπιακός με τα hand offs του Fall ψηλά και τις skip passes του Σλούκα προσπαθεί να χτυπήσει σε μις ματς, όμως η τριάδα των Lee-Ponitka-Μαντζούκα που φέρνουν ταχύτητα και μήκος στην περιφέρεια, εξασφαλίζουν χαμηλούς χρόνους στις περιστροφές για τον ΠΑΟ και άρα λιγότερα contested shots.

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μάλλον λάθος επιλογή η μη χρησιμοποίηση του Καναάν για τον ΟΣΦΠ, που του περιορίζει τη weak side απειλή και το παιχνίδι προσωπικής φάσης, όσο οι Bolomboy-Black φαίνονται να έχουν ξεμείνει από κίνητρο, γνωρίζοντας πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσουν παρελθόν με το τέλος της σεζόν. Πλέον όλο το βάρος πέφτει στον ΠΑΟ, που εκτός του σερί και των πολλών κλειστών χαμένων ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, έχει μια τελευταία ελπίδα για να μείνει μέσα στη διεκδίκηση στην έδρα του, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ήττας η σειρά θα κλείσει με 3-0. Ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς άγχος μετά τη σημερινή νίκη και σαφώς πιο υποψιασμένος.

Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ